Νέο τρέιλερ «Underground Railroad»: Ο Μπάρι Τζένκινς επιστρέφει με τον πόλεμο ανεξαρτησίας του Νότου - νεα || cinemagazine.gr
11:00
26/11

Νέο τρέιλερ «Underground Railroad»: Ο Μπάρι Τζένκινς επιστρέφει με τον πόλεμο ανεξαρτησίας του Νότου

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου, σκηνοθέτης Μπάρι Τζένκινς («Moonlight»), μπαίνει σε φιλόδοξη, τηλεοπτική τροχιά με τη μεταφορά του best-seller «Underground Railroad».

Από τον Πάνο Γκένα

Ο Μπάρι Τζένκινς και το «Moonlight» καθόρισαν κινηματογραφικά το 2016. Βασισμένο σε μία ιστορία που οι περισσότεροι την έβλεπαν «μικρή», στάθηκε η έμπνευση για μία αριστουργηματική ταινία που μίλησε στο κοινό με μία οικουμενική γλώσσα, μετατρέποντας το κοινωνικό δράμα των λίγων, σε ταινία των Όσκαρ. Δύο χρόνια μετά με το αισθαντικό «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει», τόλμησε να διασκευάσει σε κινηματογραφικές εικόνες τις λέξεις του μεγάλου συγγραφέα Τζέιμς Μπόλντουιν, διεκδίκησε Όσκαρ Σεναρίου και είδε την ηθοποιό του, Ρετζίνα Χολ, να βραβεύεται στην κατηγορία Β' Γυναικείου.

Τι θα μπορούσε να έχει στα μελλοντικά του σχέδια ο ταλαντούχος κύρος Μπάρι Τζένκινς; Την τηλεόραση ή πιο σωστά τo Amazon Prime. Ο Τζένκινς «επιβιβάστηκε» στο τρένο Amazon για να σκηνοθετήσει εννιά επεισόδια του «Underground Railroad», σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Κόλσον Γουάιτχεντ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον ηθοποιό/σκηνοθέτη Τζόελ Έτζερτον («Animal Kingdom», «Black Mass», «The Gift») και τα φρέσκα πρόσωπα των Τούσο Μπεντού («Liberty»), Τσέις Ντίλον («First Wives Club») και Άαρον Πιέρ («Krypton»).

Η παραγωγή ολοκλήρωσε γυρίσματα σχετικά πρόσφατα, αν και είχαν ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν. Προφανές αίτιο η πανδημία, η οποία ανάγκασε το συνεργείο να σταματήσει παρότι είχαν μόλις τρεις μέρες για να ολοκληρώσουν τον Μάρτιο. «Είναι το πιο σκληρό έργο που έχω κάνει, όχι μόνο γιατί ήταν απαιτητικό σωματικά αλλά και συναισθηματικά. Δεν έχω κλάψει ποτέ σε γύρισμα στο παρελθόν. Στο συγκεκριμένο, μία φορά κάθε δυο εβδομάδες ερχόταν κάποιος να με ρωτήσει "είσαι καλά;". Έπρεπε να απομακρύνομαι από το σετ και να περπατώ 10 με 15 λεπτά για αντιπερισπασμό. Μία μέρα ο σύμβουλος παραγωγής δεν με άφηνε να συνεχίσω», δηλώνει ο Τζένκινς.

Το «Underground Railroad» κυκλοφόρησε το 2016, πούλησε περισσότερα από 825.000 αντίτυπα στις ΗΠΑ, συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα ευπώλητα των New York Times και κέρδισε το βραβείο National Book Award ως Καλύτερο Μυθιστόρημα της χρονιάς. Το βιβλίο εξιστορεί το ταξίδι της νεαρής Κόρα στον προπολεμικό Νότο, μετά την απόδρασή της από την φυτεία στην οποία εργαζόταν ως σκλάβα. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια προς την ελευθερία ανακαλύπτει μια πραγματική σιδηροδρομική γραμμή και ένα κρυφό δίκτυο από σήραγγες κάτω από την επιφάνεια του Νότου.

«Από το "The Intuitionist", η γραφή του Κόλσον αψηφά τις συμβάσεις και το "The Underground Railroad" δεν είναι εξαίρεση», είχε δηλώσει ο Τζένκινς. «Είναι μια πρωτοποριακή δουλειά που σέβεται την ιστορία του έθνους μας, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί μια φόρμα για να τη διερευνήσει στοχαστικά και πρωτότυπα. Το να διατηρήσεις το μεγαλείο αυτής της ιστορίας απαιτεί τόλμη, καινοτομία και στην Amazon έχουμε βρει έναν ευλαβικό συνεργάτη που αφήνει ελεύθερο χώρο και είναι συμφωνεί πλήρως με το όραμά μας».

Την παραγωγή του «Underground Railroad» ανέλαβε μεταξύ άλλων η Plan B Entertainment του Μπραντ Πιτ, ο οποίος συμμετείχε ως executive producer και στο «Moonlight». Όπως και να' χει, η καριέρα του Μπάρι Τζένκινς  βρίσκεται σίγουρα σε καλή «τροχιά».

Δείτε το πρώτο teaser της σειράς στη συνέχεια, πλημμυρισμένο με τη μουσική του ταλαντούχου συνεργάτη του Τζένκινς, Νίκολας Μπριτέλ («Moonlight», «If Beale Street Could Talk»), ο οποίος πρόσφατα κέρδισε Έμμι για την μουσική του - επίσης - τηλεοπτικού «Succession».

Το «Underground Railroad» δεν έχει ακόμα ημερομηνία πρεμιέρας, αλλά με τον Τζένκινς να ανεβάζει teasers, είναι πιθανό να κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2020. Δείτε παρακάτω το πιο πρόσφατο, μαζί με τα 2 προηγούμενα.