Τζόκερ στο Μεσοκαλόκαιρο: Ο Χοάκιν Φίνιξ πιθανολογείται για την επόμενη ταινία του Άρι Άστερ - νεα || cinemagazine.gr
9:53
23/11

Τζόκερ στο Μεσοκαλόκαιρο: Ο Χοάκιν Φίνιξ πιθανολογείται για την επόμενη ταινία του Άρι Άστερ

Το «Beau is Afraid» στηρίζεται σε μια ιδέα που ο σκηνοθέτης κυοφορεί χρόνια και ορίζεται στον χώρο της «εφιαλτικής κωμωδίας». Για το πρώτο ουδεμία αμφιβολία. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Φίνιξ έχει ένα παρελθόν στο είδος του τρόμου, ή κάποιας μορφής του έστω, με τις ταινίες του Σιάμαλαν στις αρχές του 21ου αιώνα («Signs», «Village») ή ακόμα και το ψυχολογικό θρίλερ της Ράμσεϊ πρόσφατα «Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ». Εύκολα θα έλεγες, άλλωστε, ότι η παρουσία του φέρνει έναν... τρόμο - ο «Τζόκερ» μη εξαιρούμενος - μιας και επιλογές, φυσιογνωμία και τρόπος προσέγγισης των ρόλων από τον ηθοποιό, περιέχουν κάτι το αποσταθεροποιητικό.

Το ενδεχόμενο της συνεργασία με τον Άρι Άστερ, μάλλον το μεγαλύτερο ταλέντο αυτή τη στιγμή και αυτός από τον οποίον περιμένεις πλέον και με το νόμο την «υπογραφή» στο σημερινό αναερόβιο χολιγουντιανό περιβάλλον, είναι συναρπαστικό.

Ο Άστερ έχει σκηνοθετήσει από το 2011 ένα φιλμάκι με τον τίτλο «Beau», ενώ ένα πρώιμο draft του σεναρίου της τώρα επικείμενης ταινίας, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εδώ και κάποια χρόνια.Το πλάνο περιγράφεται σαν ένας σουρεαλιστικός εφιάλτης, τοποθετημένος σε ένα εναναλλακτικό παρόν, με τον χαρακτήρα που ίσως αναλάβει ο Φίνιξ να είναι ένας ακραία αγχωτικός, καλοβαλμένος τύπος με μια υπερφορτική μάνα κι έναν πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ. «Όταν η μάνα του πεθαίνει, ξεκινά το ταξίδι προς το σπίτι, κατά την διάρκεια του οποίου όμως έχει παρέα ορισμένες άγριες, υπερφυσικές απειλές». Αποχαιρέτα την κωμωδία που ήλπισες. 

Ο Φίνιξ έχει γεμάτο πρόγραμμα, σύντομα θα τον δούμε στο «C' mon C' mon» για λογαριασμό του Α24, υπάρχει βέβαια το πλάνο του «Ναπολέοντα» του Ρίντλεϊ Σκοτ, ωστόσο η πιθανότητα της σκηνοθετικής, έξοχα εμπεριστατωμένης, αυθάδειας του Άστερ με την δημιουργικά «ανισόρροπη» περσόνα του, μπαμπά πλέον, Χοάκιν, δημιουργεί μια ευχάριστη προσδοκία.

Δείτε εδώ το 6λεπτο «Beau» του σκηνοθέτη από το 2011: