Μετάθεση για Τσαστέιν, Κρουζ και σία: H Universal ανακοινώνει την αναβολή του «355» - νεα || cinemagazine.gr
9:36
24/11

Μετάθεση για Τσαστέιν, Κρουζ και σία: H Universal ανακοινώνει την αναβολή του «355»

Το απόλυτο female ensemble κατασκοπικό φιλμ - έμπνευση της Τζέσικα Τσαστέιν παρασύρεται στο κύμα των κινηματογραφικών αναβολών και μεταφέρεται για το 2022.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Οι θαυμαστές των Τσαστέιν, Κρουζ, Κρούγκερ, Φαν και Νιόνγκο θα χρειαστεί να περιμένουν 365 μέρες για να τις απολαύσουν μαζί στο «355», αφού η Universal αποφάσισε να μεταθέσει την πρεμιέρα του φιλμ για ένα χρόνο. 

Η αλλαγή έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της ταυτόχρονης προβολής του «Wonder Woman 1984» στην streaming πλατφόρμα του HBO Max και στις (εναπομείνασες) ανοιχτές αίθουσες από την Warner, ενώ η Universal έχει ήδη απομακρύνει από το πρόγραμμά της τον νέο Μποντ «No Time to Die» (Απρίλιος 2021), το σίκουελ της σειράς Fast and Furious «F9» (Μάιος 2021) και το «Jurassic World: Dominion» (Ιούνιος 2022). 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στούντιο, η προγραμματισμένη κυκλοφορία του «The 355» για 15 Ιανουαρίου 2021 αλλάζει σε 14 Ιανουαρίου 2022.

Η «Πράκτορας 355» ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες κατασκόπους στην ιστορία των ΗΠΑ. Έδρασε κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επανάστασης με αυτό το όνομα, χωρίς ποτέ να γίνουν γνωστά τα στοιχεία όπως το αληθινό της όνομα ή η καταγωγή της. Το ψευδώνυμό της μένει ζωντανό ως σήμερα, καθώς συχνά ο αριθμός 355 χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη των πρακτόρων της CIA ως συνθηματικό για να ονοματίζει όλες τις γυναίκες της υπηρεσίας. 

Αυτό το νούμερο αποτελεί τον τίτλο της φιλόδοξης ταινίας που οραματίστηκε αρχικά η Τζέσικα Τσαστέιν, την εποχή που ήταν στα γυρίσματα του «The Help», με σκοπό με αποτελέσει το απόλυτο female ensemble φιλμ στο είδος των κατασκοπικών θρίλερ. Η Τσαστέιν εμπιστεύτηκε την ιδέα της στον σεναριογράφο και παραγωγό Σάιμον Κίνμπεργκ, με τον οποίο συνεργάστηκε στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο, το (αποτυχημένο) φιλμ X-Men με τίτλο «Dark Phoenix». Σημαντικό κομμάτι στα όσα του πρότεινε ήταν να προσληφθούν γνωστές ηθοποιοί από όλο τον κόσμο, με σκοπό τη δημιουργία ενός διεθνούς καστ που θα αντιστοιχεί σε ηρωίδες από διάφορα μέρη της γης.

Η Τσαστέιν τελικά βρήκε υποστήριξη ανάμεσα σε πολύ γνωστά πρόσωπα, καταφέρνοντας να κλείσει τις Πενέλοπε Κρουζ, Νταϊάν Κρούγκερ (αρχικά είχε ακουστεί το όνομα της Μαριόν Κοτιγιάρ), Λουπίτα Νιόνγκο και Μπινγκμπίνγκ Φαν, δημιουργώντας έτσι μια υπερομάδα που λειτούργησε ως ασπίδα για το μέλλον της παραγωγής. Στόχος να ξεκινήσει μια σειρά ταινιών που θα κοιτά στα μάτια τα «Bourne» και «Mission: Impossible», δυο franchises που είχε στο μυαλό της η Τσαστέιν όταν σχεδίαζε την ιδέα της. 

«Το είδος αυτό αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από άνδρες ήρωες και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα συμμετέχω σε κάτι που δεν θα έχει απλά μια ηρωίδα, αλλά ένα σύνολο από πολύ ικανούς και καλογραμμένους γυναικείους χαρακτήρες που δεν θα έχουν σχέση με κουρασμένα στερεότυπα, θα είναι εντελώς απελευθερωμένοι σε σχέση με ό,τι έχουμε δει ως τώρα», είχε δηλώσει η Τσαστέιν για το project της. Θυμίζουμε πως η ίδια έχει ξαναπαίξει ρόλο πράκτορα, αληθινής μάλιστα, στο «Zero Dark Thirty», από το οποίο έμαθε και τη χρήση του όρου 355, αλλά και άλλες μικρές πληροφορίες που τη βοήθησαν να αναπτύξει την ιστορία της.