Oscars 2017: Δηλώσεις και βίντεο από την τάξη του '17

2017-02-28 14:41:01
Από τον Πάνο Γκένα

Να μια τελετή όπου οι χαμένοι βγήκαν νικητές στην κυριολεξία!

Αν και οι περισσότεροι περιμέναμε το «La La Land» να σαρώσει με δεδομένες τις 14 υποψηφιότητες και την αγάπη του Χόλιγουν για εορταστική εσωστρέφεια στα βραβεία (π.χ. οι νίκες του «Birdman», «Crash»), οι πρώτες (μικρές) ανατροπές όπως η κατηγορία κοστουμιών με το βραβείο να πηγαίνει στη θρυλική Κολίν Άτγουντ για το «Φανταστικά Ζώα», έδειξαν πως δεν θα έχουμε σίγουρη la la...επέλαση.

Στο press room η Άτγουντ σοκαρισμένη από τη νίκη της (είχε ήδη βραβευτεί για τα «Σικάγο», «Αναμνήσεις μιας Γκέισας», «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», ενώ ήταν υπεύθυνη για εμβληματικά κοστούμια όπως ο «Ψαλιδοχέρης», «Λέμονι Σνίκετ: Μια Σειρά από Ατυχή Γεγονότα») έδειξε ακόμα πιο έκπληκτη όταν έμαθα πως καμία ταινία Χάρι Πότερ δεν είχε κερδίσει μέχρι τώρα το συγκεκριμένο βραβείο.

Μία από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση του Ασγκάρ Φαραντί ως νικητή του βραβείου Ξενόγλωσσης ταινίας με τον «Εμποράκο». Ο ίδιος είχε κερδίσει το 2011 με το «Ένας Χωρισμός». Αντιδρώντας στο διάταγμα Τραμπ, ο Φαραντί έστειλε εκπρόσωπο για να μιλήσει εξ ονόματός του στην τελετή (διαβάστε περισσότερα εδώ), ενώ στο press room οι Φιρούζ Ναντερί  και Ανουσέ Ανσαρί, αμφότεροι επιστήμονες της NASA, μίλησαν με τους δημοσιογράφους:

Στη συνέχεια οι δυο νικητές Β' ρόλων, η Βαϊόλα Ντέιβις του «Fences», βραβευμένη ήδη για τον συγκεκριμένο ρόλο με Τόνι, και ο Μαχερσάλα Άλι, ο πρώτος μουσουλμάνος ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ ερμηνείας, βρέθηκαν στο press room. Κανείς βέβαια δεν περίμενε το μεγάλο twist της βραδιάς.

Ο Άλι δήλωσε πως: «...θέλω ο σεναριογράφο, σκηνοθέτης να μένει ευχαριστημένος με ό,τι έχω προσφέρει. Λαμβάνοντας υπόψη την προσωπική φύση αυτού του έργου, υπήρξε μεγαλύτερη ανάγκη να είμαι καλός για να είμαι ειλικρινής, να νιώθουν ότι πραγματικά συνέβαλα στην ταινία τους και δεν την κατέστρεψα».

Η Βαϊόλα Ντέιβις που παρέλαβε συγκινημένη το βραβείο της μιλώντας στους δημοσιογράφους διευκρίνισε πως «δεν είναι το στυλ μου να ξυπνήσω και να πω "Ω, είμαι νικήτρια Όσκαρ"...Θα φάω mac & cheese, θα επιστρέψω για να λούσω την κόρη μου αύριο βράδυ, Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που νιώθω τέτοια υποστήριξη - και θα προσπαθήσω να μην κλάψω τώρα... Η αδελφή μου είναι κάπου εδώ και μεγαλώσαμε μέσα στη φτώχεια. Μεγάλωσα σε διαμερίσματα ερείπια, μολυσμένα με αρουραίους, και απλά ήθελα να γίνω κάποια. Να είμαι απλά καλή σε κάτι». Δείτε τη συνέντευξη τύπου παρακάτω:

Όταν ο Μπάρι Τζένκινς, σκηνοθέτης/σεναριογράφος του «Moonlight» και νικητής του Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου ρωτήθηκε σχετικά για το σοκ της αποκάλυψης δήλωσε: «Θα ήθελα να πω σε όλους σας, και παρακαλώ πολύ γράψτε το αυτό, οι άνθρωποι του "La La Land" ήταν τόσο ευγενικοί. Δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι να βρίσκεσαι στη θέση τους και να χρειαστεί να το κάνεις αυτό. Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί τους τελευταίους έξι μήνες...Γι 'αυτό το λόγο...Δεν ήμουν άφωνος, γιατί κερδίσαμε, έμεινα άφωνος επειδή ήταν τόσο ευγενικό εκ μέρους τους όλο αυτό».

Η Έμα Στόουν με το Όσκαρ Α' Γυναικείου ανα χείρας δήλωσε: «I fucking love 'Moonlight"! Είμαι τόσο ενθουσιασμένη για το "Moonlight". Και φυσικά, ξέρετε, ήταν καταπληκτικό το να ακούσουμε το «La La Land», θα μας άρεσε να κερδίσουμε την καλύτερη ταινία, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι για το "Moonlight". Νομίζω ότι είναι μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών...Επίσης,θέλω να προσθέσω πως κρατούσα την κάρτα του Α' Γυναικείου ρόλου όλη την ώρα. Όποια κι αν είναι η ιστορία, και δεν θέλω να ξεκινήσω θεωριες, αλλά όποια κι αν είναι η ιστορία, είχα την κάρτα. Δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς συνέβη και ήθελα πραγματικά να μιλήσω σε σας πρώτα. Συγχαρητήρια "Moonlight"!».

Τα Όσκαρ και οι εκπλήξεις τους ολοκληρώθηκαν. Του χρόνου τέτοια εποχή θα ξαναμιλάμε για τα Όσκαρ και πάλι, αλλά σαν τα φετινά είναι σίγουρο πως δεν θα ξαναδούμε. Μέχρι τότε...το La La Moonlight που παίζεται;

Διαβάστε εδώ την πλήρη κάλυψη του cinemagazine.gr για τα Oscars 2017!

Η COSMOTE TV αποτελεί για τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ