«Οι ταινίες μας δεν γνωρίζουν σύνορα»: Η τάξη των Oscars 2017 δηλώνει (πολιτικά) παρούσα

2017-02-07 13:03:27
Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πηγαδάκια, χαλαρές κουβέντες, μπηχτές για τον Τραμπ και ένα σπαρταριστό βίντεο της Κέιτ ΜακΚίνον περιείχε το γεύμα γνωριμίας των φετινών υποψήφιων για Όσκαρ. 

Το καθιερωμένο χαλαρό γεύμα της Αμερικανικής Ακαδημίας προς τιμήν των φετινών υποψηφίων, 20 μέρες πριν την βραδιά της απονομής, έφερε στον ίδιο χώρο 165 από αυτούς, δίνοντάς τους την ευκαιρία να τα πουν χωρίς το άγχος και τις επισημότητες που επιβάλλει η τελική βραδιά.

Οι κουβέντες σε τέτοια events σπάνια βγάζουν κάποιο συγκεκριμένο νέο και τα πιο ενδιαφέροντα ειπώθηκαν από την πρόεδρο Σέριλ Μπουν Άιζακς που μίλησε για πολιτικό ακτιβισμό με αφορμή την εικόνα της άδειας καρέκλας εκεί που θα βρισκόταν ο Άσγκάρ Φαραντί. «Οι άδειες καρέκλες σ' αυτό το δωμάτιο μετέτρεψαν σε ακτιβιστές τα μέλη της Ακαδημίας. Όπως η δουλειά μας δεν σταματά σε σύνορα, έτσι και τα σύνορα δεν επιτρέπεται να σταματούν τον οποιοδήποτε από 'μας. Οι δυνατές κοινωνίες δεν λογοκρίνουν την τέχνη. Την γιορτάζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυτό λογικά θα το δούμε και την τελετή, όπου τα καρφιά προς τον Τραμπ και την πολιτική του αναμένονται να είναι αρκετά, καθώς ο Φαραντί (και φυσικά όποιος άλλος θα είχε πρόβλημα με την πρόσφατη απαγόρευση εισόδου στη χώρα από συγκεκριμένα μουσουλμανικά κράτη) θα βρίσκεται νοητά εκεί με την άδεια καρέκλα να υπνεθυμίζει την παρουσία του.

Κάποια άλλη λεπτομέρεια σχετική με το πρόγραμμα της βραδιάς δεν ανακοινώθηκε, ενώ η παραγωγός του φετινού σόου, Τζένιφερ Τοντ ρωτήθηκε για το αν τα τραγούδια που είναι υποψήφια στην κατηγορία τους θα ερμηνευτούν live, και κυρίως αν ο Γκόσλινγκ με την Στόουν θα τραγουδήσουν οι ίδιοι αυτά  του «La La Land». 

Κατά τ' άλλα, πολλά γέλια ακούστηκαν κατά τη διάρκεια ενός φιλμάκι μικρού μήκους που ζητήθηκε από την κωμικό Κέιτ ΜακΚίνον  που υποδύθηκε μια σταρ των 30ς, εμπνευσμένη από τις μεγαλύτερες της εποχής, με το όνομα Γκλόρια Κονκέιβ που ανεβαίνει αρκετές φορές στη σκηνή για να εκφωνήσει ευχαριστήριο λόγο αποδοχής ενός Όσκαρ, πάντοτε με σπαρταριστά αποτελέσματα, αφού είτε βρίζει, είτε χαιρετά τόσο κόσμο μέχρι να ανέβει που δεν της μένει χρόνος για να μιλήσει.

Πέρα από τα γέλια, ακούστηκε και η παραίνεση για παρουσίαση της τελετής από την ΜακΚίνον που φαίνεται να έχει την κωμική στόφα για κάτι τέτοιο. Τέλος, αξιοσημείωτη ήταν η απουσία της Μέριλ Στριπ, που μάλλον βαρέθηκε να κάνει το ταξίδι Νέα Υόρκη-Λος Άντζελες.

Στο τέλος βγήκε και η επίσημη φωτογραφία με την «Τάξη του 2016», το ενθύμιο της βραδιάς αλλά και της χρονιάς που έφυγε. 

Μείνετε συντονισμένοι στο cinemagazine.gr για την κάλυψη των φετινών βραβείων Όσκαρ με καθημερινά θέματα, νέα, αφιερώματα και προβλέψεις!

Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ