Το «Your Name» παίρνει πράσινο φως για αμερικανικό ριμέικ - cinemagazine.gr
10:35
21/9

Το «Your Name» παίρνει πράσινο φως για αμερικανικό ριμέικ

Μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες όλων των εποχών στην Ιαπωνία, το ήδη κλασικό anime ρομαντικής φαντασίας, παίρνει μπροστά, προσαρμοζόμενο στα νέα δεδομένα, με σκηνοθέτη τον δημιουργό του «Minari», που τιμήθηκε στο φετινό Σάντανς.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Πριν από τέσσερα χρόνια, το «Your Name» διέλυσε τα ταμεία στην Ιαπωνία, συγκεντρώνοντας περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια μόνο εγχώρια. Η ιστορία του έρωτα ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού που ανταλλάσσουν σώματα, χτύπησε χορδή στο κοινό και...φλέβα στα γεράκια του Χόλιγουντ.

Το πλάνο για ριμέικ ξεκίνησε ευθύς αμέσως, με σκηνοθέτη τον Μαρκ Γουέμπ και σεναρίστα τον Έρικ Χάισερερ, που είχε προταθεί για Όσκαρ με την «Άφιξη». Τα πράγματα τώρα αλλάζουν κάπως, καθώς κανείς δεν είναι εθνολογικά κατάλληλος, μα ούτε και φυλετικά αρμόζων. Έτσι η σκηνοθεσία περνά στον Λι Άιζακ Τσουνγκ (που πάλι Αμερικανός είναι, αλλά με καταγωγή από τη Νότιο Κορέα) και το σενάριο αρχικά στην Έμιλι Γκόρντον, της φήμης του «Big Sick» (2017), και επίβλεψη και τελικό σεναριακό λόγο και πάλι στον Τσουνγκ.

Η ιστορία θα προσαρμοστεί τώρα ανάμεσα σε ένα αγόρι από το Σικάγο και μια ιθαγενή Αμερικανή, κρατώντας βέβαια το εύρημα (λέμε τώρα) της ανταλλαγής των σωμάτων, που πάντως δίνει απεριόριστο ενδιαφέρον χειρισμών στις σημερινές συνθήκες. Φήμες πάντως λένε ότι ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές επί του πρωτοτύπου, με την ανάμιξη του Τσουνγκ στο σενάριο.

Ο δημιουργός, που έβαλε προσωπικές του εμπειρίες στο αγαπημένο του Σάντανς, «Minari», σηματοδοτεί ασφαλώς και την τρέχουσα προσταγή συμπερίληψης αλλά και την διάθεση να μην παρουσιαστεί μια ιστορία με ήρωες γηγενείς Αμερικανούς δίχως την δημιουργική και συμβουλευτική παρουσία αρμοδίων στην παραγωγή. Οι προσδοκίες είναι πάντως ιδιαίτερα υψηλές σε εμπορικό επίπεδο, με παραγωγό των Τζ.Τζ. Έιμπραμς, την Γκένκι Καουαμούρα από το πρωτότυπο, ενώ η διανομή θα γίνει από την Toho στην Ιαπωνία και την Paramount σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο.