«Χρειαζόμαστε δικές μας ιστορίες»: Η Ρέιτσελ Βάις δε θέλει να δει καμία γυναίκα «Τζέιμς Μποντ» - cinemagazine.gr
18:54
13/2

«Χρειαζόμαστε δικές μας ιστορίες»: Η Ρέιτσελ Βάις δε θέλει να δει καμία γυναίκα «Τζέιμς Μποντ»

Η σύζυγος του τωρινού Μποντ αποτελεί τον αντίλογο στην άποψη πολλων γυναικών ηθοποιών σήμερα που ζητούν να αλλάξει φύλο ο 007. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Σε πολλές από τις συζητήσεις για μια επανεφεύρεση της εικόνας του Τζέιμς Μποντ στο μέλλον, αρκετοί έχουν ταχθεί υπέρ της πιθανότητας αυτός να είναι πια γυναίκα. Η εικόνα μιας «Jane Bond» άρεσε πολύ σε γυναίκες σταρ της εποχής μας, με τις Πριγιάνκα Τσόπρα και Εμίλια Κλαρκ να εκφράζουν ζωηρό ενδιαφέρον για έναν τέτοιο ρόλο, ενώ στην όλη κουβέντα μπήκαν και άλλα ονόματα όπως της Ελίζαμπεθ Μπανκς, της Γκίλιαν Άντερσον και της Έμιλι Μπλαντ.

Ενώ λοιπόν οι γυναίκες κυνηγούν την εκδίκησή τους για έναν ρόλο που αποκαλείται συχνά αναχρονιστικός, σε σχέση με τη συμπεριφορά του χαρακτήρα προς τις γυναίκες, υπάρχει μια που δήλωσε δημόσια πως δεν θα ήθελε να δει το Τζέιμς Μποντ ως γυναίκα. Κι αυτή είναι η σύζυγος του τωρινού Μποντ (Ντάνιελ Κρεγκ), η Ρέιτσελ Βάις.

«Ο Φλεμινγκ αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο από τη ζωή του για να γράψει τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, που είναι ξεκάθαρα ανδρικός και έρχεται σε επαφή με συγκεκριμένο τρόπο με τις γυναίκες. Γιατί να μην δημιουργήσουμε δικές μας ιστορίες αντί να βασιζόμαστε σε δουλειά άλλων και να αναγκαζόμαστε σε σύγκριση με όλους τους προηγούμενους ηθοποιούς; Οι γυναίκες είναι πραγματικά ενδιαφέροντες και θα έπρεπε να σκέφτονται τις δικές τους ιστορίες» συμπλήρωσε η Βάις.  

Ως γνωστόν, ο Κρεγκ θα υποδυθεί για τελευταία φορά τον Τζέιμς Μποντ στο, ατιτλοφόρητο ακόμη, 25ο φιλμ της σειράς που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 2019.