«Where is Kyra?»: Ένας διαφορετικός και δυνατός ρόλος για τη Μισέλ Φάιφερ - cinemagazine.gr
11:04
25/4

«Where is Kyra?»: Ένας διαφορετικός και δυνατός ρόλος για τη Μισέλ Φάιφερ

Τη βλέπουμε κυρίως σε δεύτερους ρόλους τα τελευταία χρόνια, όμως εδώ η Φάιφερ βρίσκει την ευκαιρία για μια ξεχωριστή ερμηνεία. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

15 μήνες χρειάστηκε να περάσουν για να φτάσει στο κύκλωμα της αμερικανικής διανομής μια ταινία που βασίζεται σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες στην καριέρα της Μισέλ Φάιφερ. Το «Where is Kyra?» χάθηκε κάπου στις πολλές προβολές του περσινού Sundance και κυκλοφόρησε πρόσφατα σε περιορισμένη διανομή στις ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας 2 από τις χάρες του για τις οποίες μίλησαν όσοι το πρωτοείδαν πέρυσι στο φεστιβάλ: τη δυνατή ερμηνεία της Φάιφερ και την εντυπωσιακή φωτογραφία του Μπράντφορντ Γιανγκ, που λίγο μετά την «Άφιξη» και πριν ταξιδέψει σε μακρινούς γαλαξίες στο «Solo: A Star Wars Story», έδειξε σε ένα πολύ μικρότερου βεληνεκούς φιλμ το ταλέντο του. 

Το φιλμ αφηγείται την ιστορία της Κίρα Τζόνσον, μιας χωρισμένης γυναίκας που μετακομίζει στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης μητέρας της, σε μια προσπάθεια να σταθεί πάλι στα πόδια της. Ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας της προσθέτει ένα ακόμη εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνει για να ανακάμψει, καθώς νοιώθει πλέον εντελώς μόνη, χωρίς φίλου και οικονομική ευχέρεια. Η σχέση με τον γείτονά της (Κίφερ Σάδερλαντ) μοιάζει με καταφύγιο, με την ίδια όμως να παλεύει συνεχώς μέχρι να συνειδητοποιήσει τις τεράστιες αλλαγές που συνέβησαν στη ζωή της τα τελευταία χρόνια. 

Την ταινία σκηνοθέτησε ο Αντριου Νοσάνμου, που ξαναπέρασε από το Sundance το 2013 με το «Mother of George». Δείτε παρακάτω το τρέιλερ και την αφίσα της ταινίας.