Ο Ζομ Κολέ Σερά αναλαμβάνει τη νέα «Μεγάλη Απόδραση των 11» - cinemagazine.gr
15:20
14/3

Ο Ζομ Κολέ Σερά αναλαμβάνει τη νέα «Μεγάλη Απόδραση των 11»

Με το νέο σενάριο να ολοκληρώνεται αυτό τον καιρό, ποδοσφαιριστές και ηθοποιοί θα ξαναμπούν στο γήπεδο. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η «Μεγάλη Απόδραση των 11» ένωσε κάποτε τους σταρ του ποδοσφαίρου με αυτούς της μεγάλης οθόνης, βάζοντας τον Πελέ, τον Αρντίλες και τον Μπόμπι Μουρ πλάι στους Μάικλ Κέιν και Σιλβέστερ Σταλόνε. Η ταινία του Τζον Χιούστον, βαθιά αγαπημένη στους λάτρεις της στρογγυλής θεάς, διαδραματίζονταν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης αιχμαλώτων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπου φυλακισμένοι των συμμαχικών δυνάμεων σκέφτονται την ιδέα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα με τους Γερμανούς με σκοπό να αποδράσουν. 

Η ταινία ήταν μία χαλαρή διασκευή της εξαιρετικής ουγγρικής ταινίας «Δύο Ημίχρονα στην Κόλαση» (1961) και εξακολουθεί να προβάλλεται ως σήμερα, κάτι που αυτόματα την κατατάσσει σε υλικό έτοιμο για ένα νέο remake. Αυτό γράφεται εδώ και 2 χρόνια από τους Γκέιβιν Ο' Κόνορ («Warrior», «The Accountant») και Άντονι Ταμπάκις («Gringo») και όπως ανακοινώθηκε είναι πλέον ολοκληρωμένο, με τον ισπανό βιρτουόζο Ζομ Κολέ-Σερά («The Shallows», «The Commuter») να το ολοκληρώνει και να αναλαμβάνει την σκηνοθεσία.

Θυμίζουμε πως στην ταινία του 1981, η ομάδα των συμμάχων αμφιταλαντεύεται στο να πρέπει να σπάσει το ηθικό των Γερμανών κερδίζοντάς τους στο γήπεδο ή αν δεν ενδιαφερθεί για όσα γίνουν εντός γηπέδου προσπαθώντας να βρει τρόπο να αποδράσει. Στη νέα εκδοχή όλα αυτά θα συμβούν θεωρητικά μπροστά στα μάτια του Χίτλερ την ημέρα των γενεθλίων του. Αυτό που αναμένεται τώρα είναι το χτίσιμο ενός καστ που συνδυάζει γνωστούς ηθοποιούς και ποδοσφαιριστές της εποχής μας.