5:21
6/8

Οριστική συμβίωση! Ο Άντι Σέρκις αναλαμβάνει το «Venom 2»

Μετά την επιτυχημένη εμπορική πορεία της πρώτης ταινίας, o Τομ Χάρντι ετοιμάζεται για συνέχεια του «Venom».

Από τον Πάνο Γκένα

Τι κι αν έλαβε κριτικές-δηλητήριο; Ο «Venom» τα πήγε καλά στο box-office (855 εκατομμύρια $), οπότε ένα σίκουελ ήταν αναπόφευκτο. Αν προσθέσετε και τη Marvel-φρενίτιδα που βοηθά τις κινηματογραφικές εξορμήσεις των χάρτινων ηρώων της στο πανί (αν και ο «Venom» είναι παραγωγή της Sony και όχι των Marvel Studios), τότε καταλαβαίνετε γιατί το σίκουελ της ταινίας θεωρείται φυσιολογική... εξέλιξη.

Η παραγωγός Έιμι Πασκάλ σε πρόσφατη συνέντευξή της επιβεβαίωσε την παρουσία του Τομ Χάρντι στη «νέα συμβίωση» με τον Venom. «Μπορώ να πω ότι ο Τομ Χάρντι θα επιστρέψει. Υποδύθηκε θαυμάσια τον χαρκατήρα, όπως μόνο αυτός θα μπορούσε... Η Sony έκανε εξαιρετική δουλειά στη δημιουργία του franchise, του έδωσε ζωή και τον δικό του κόσμο. Και ύστερα ήρθε ο Τομ Χάρντι». Όσο για την πιθανότητα μιας αφηγηματικής εμπλοκής με τον Spider-Man, o Πρόεδρος των Marvel Studios Κέβιν Φάιγκι δήλωσε πως «Όλοι επιθυμούν να το δουν να συμβαίνει. Ποιος ξέρει... μπορεί και να γίνει πραγματικότητα. Έχουμε μεγάλα σχέδια για τον Τομ Χόλαντ, να είναι μέρος σε ότι κάνουμε. Σε όποια ταινία κάνουμε!».

Τα λόγια του Φάιγκι ειπωθηκαν πριν τη νέα επιτυχία που είχε το «Spider-Man: Far From Home», κάτι που επισπεύδει τις διαδικασίες για τη συνέχεια του «Venom». Εκεί, μαζί με τον Χάρντι θα ξαναδούμε τη Μισέλ Γουίλιαμς, ενώ ο Γούντι Χάρελσον θα υποδυθεί τον Carnage όπως φανέρωσε η post credits σκηνή της πρώτης ταινίας. Η παραγωγή έψαχνε να ανακοινώσει νέο σκηνοθέτη καθώς ο Ρούμπεν Φλέισερ του πρώτου φιλμ,  παραμένει απασχολημένος με το σίκουελ του «Zombieland». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Variety πριν λίγες, ο Άντι Σέρκις ήταν το βασικό όνομα, ενώ είχαν ακουστεί και τα ονόματα των Τράβις Νάιτ («Bumblebee») και Ρούπερτ Γουάιατ («Captive State»). Τελικά το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε χθες από το στούντιο που ανακοίνωσε επίσημα τον Σέρκις.

Η ταινία θέλει να πιάσει το στόχο της ημερομηνίας εξόδου που έδωσε (2 Οκτωβρίου 2020) γι' αυτό και η  έναρξη των γυρισμάτων, δε θα αργήσει ιδιαίτερα.