Τρέιλερ «Soldado»: O Μπενίσιο Ντελ Τόρο επιστρέφει για το σίκουελ του «Sicario» - cinemagazine.gr
10:12
25/5

Τρέιλερ «Soldado»: O Μπενίσιο Ντελ Τόρο επιστρέφει για το σίκουελ του «Sicario»

Μία από τις καλύτερες ταινίες του 2015, το σκηνοθετημένο από τον Ντενί Βιλνέβ «Sicario», οπλίζει για δεύτερη φορά.

Το «Sicario: Ο Εκτελεστής» του Ντενί Βιλνέβ, ένα αγωνιώδες θρίλερ για τη μάχη κατά των καρτέλ ναρκωτικών, έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, εντυπωσίασε το κοινό, εξασφάλισε τρεις οσκαρικές υποψηφιότητες και βρήκε θέση σε πολλές λίστες κριτικών, ως μια από τις καλύτερες ταινίες του 2015. Αυτό το καλοκαίρι το «Sicario» και ο σεναριογράφος Τέιλορ Σέρινταν (σεναριογράφος της πρώτης ταινίας και του «Πάση Θυσία»), επιστρέφουν με ένα δεύτερο μέρος που υπογράφει ο Στέφανο Γκολίμα του τηλεοπτικού «Gomorra».

«Ο Τέιλορ είναι σπουδαίος στην κατασκευή φιλμικών κόσμων. Διαθέτει αυτή τη φωνή του μοντέρνου γουέστερν που είναι της μόδας αυτή τη στιγμή. Και τα κατάφερε ξανά. Είναι ένας φανταστικός, μεγάλος κόσμος. Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε την πλοκή, αλλά θα δείτε όλους τους χαρακτήρες να επιστρέφουν. Έχουμε έναν τόσο σπουδαίο ήρωα με τον Μπενίσιο, που ενώ ήταν πολύ σκοτεινός, αγαπήθηκε τόσο πολύ. Το κοινό ταυτίστηκε με αυτό τον χαρακτήρα. Ο κόσμος θέλει να μάθει τι του συνέβη, οπότε είναι μια τέλεια αφορμή για μας να εξερευνήσουμε ακριβώς αυτό» δήλωσε ο παραγωγός Τρεντ Λάκινμπιλ.

Ο Λάκινμπιλ συμπλήρωσε ότι θα ήθελε πολύ να σκηνοθετήσει το σίκουελ ο Βιλνέβ, αλλά αντιλαμβάνεται το πολυάσχολο πρόγραμμά του που μετά το «Blade Runner 2049» περιλαμβάνει την κινηματογραφική μεταφορά του «Dune» του Φρανκ Χέρμπερτ.

Τον Ιανουάριο του 2017, στο φεστιβάλ του Sundance όπου προβλήθηκε η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Σέρινταν «Wind River», ο σεναριογράφος του «Sicario: Day of the Soldado» (όπως είναι ο επίσημος τίτλος του σίκουελ) επιβεβαίωσε πως η ιστορία θα κινείται γύρω από τους αστυνομικούς Ματ (Τζος Μπρόλιν) και Αλεχάντρο (Μπενίσιο Ντελ Τόρο), δεν θα σχετίζεται όμως άμεσα χρονικά με το πρώτο φιλμ. «Η ιδέα του σίκουελ έμοιαζε δύσκολη από τη στιγμή που η πρώτη ταινία δεν αφήνει μια τέτοια υπόσχεση. Όταν με ρώτησαν οι παραγωγοί τι μπορώ να κάνω γι' αυτό, σκέφτηκα να επικεντρωθώ σε αυτούς τους 2 χαρακτήρες και να φτιάξω μια ιστορία που θα δείχνει τί θα μπορούσαν να κάνουν αν δεν είχαν από πάνω τους την επιτήρηση του FBI». Ουσιαστικά ο Σέρινταν επικεντρώνεται στο ίδιο σύμπαν αλλά με άλλες συνθήκες, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο είναι πολύ πιο ενδιαφέρον. 

Μάλιστα, δεν έμεινε μόνο σ' αυτό. Ανέφερε πως στο μυαλό του υπάρχει η ιδέα να ολοκληρωθεί το «Sicario» ως τριλογία που θα έχει γενικό θέμα τα ναρκωτικά, αλλά και τις συνθήκες γύρω από τα σύνορα ΗΠΑ/Μεξικού και το τί γίνεται με τους πρόσφυγες που έρχονται προς τις ΗΠΑ. Ο Σέρινταν, όπως φάνηκε και στο «Πάση Θυσία» ενδιαφέρεται για σύγχρονα και υπαρκτά προβλήματα της χώρας του, οπότε η συνεισφορά του σε σενάρια που έχουν σχέση με την πραγματικότητα, είδος που εκλείπει από το σύγχρονο Χόλιγουντ, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.