Τα Πάθη της Ρούνι Μάρα και του Χοακίν Φοίνιξ στο νέο τρέιλερ για τη «Μαρία Μαγδαληνή» - cinemagazine.gr
17:42
15/2

Τα Πάθη της Ρούνι Μάρα και του Χοακίν Φοίνιξ στο νέο τρέιλερ για τη «Μαρία Μαγδαληνή»

Ο Ρούνι Μάρα και ο Χοακίν Φοίνιξ πρωταγωνιστούν σε μια αναπάντεχη βιογραφία της πιστής ακολούθου του Ιησού Χριστού, Μαρίας Μαγδαληνής, δια χειρός Γκαρθ Ντέιβις.

Από τον Πάνο Γκένα

Στους Αγίους Τόπους, τον πρώτο αιώνα π.Χ., μια νεαρή γυναίκα αφήνει πίσω της το μικρό ψαροχώρι και την οικογένειά της για να ενταχθεί σε ένα νέο ριζοσπαστικό, κοινωνικό κίνημα. Στην κεφαλή του, ένας χαρισματικός ηγέτης, ο Ιησούς της Ναζαρέτ, ο οποίος υπόσχεται ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει. Η Μαρία αναζητά ένα νέο τρόπο ζωής που της αρνήθηκε από την άκαμπτη ιεραρχία της εποχής. Καθώς η φήμη της ομάδας εξαπλώνεται, όλο και περισσότεροι ακόλουθοι βρίσκουν έμπνευση στο λόγο του Ιησού, και το πνευματικό ταξίδι της Μαρίας την τοποθετεί στην καρδιά μιας ιστορίας που θα τη φέρει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα του πεπρωμένου του Ιησού και τη δική της θέση σ' αυτό.

Με βασική έμπνευση ένας από τους πιο μυστηριώδης χαρακτήρες της Βίβλου, ο Γκαρθ Ντέιβις σκηνοθετεί τη Ρούνι Μάρα ως Μαγδαληνή, μετά την περσινή συνεργασία τους στο οσκαρικό «Lion» με τους Νικόλ Κίντμαν και Ντεβ Πατέλ. Ο Ντέιβις με διαπιστευτήρια την ατμοσφαιρική, επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Top of the Lake» (σε συνεργασία με τη σπουδαία Τζέιν Κάμπιον) είχε δηλώσει για τη Μάρα πως  «έχει μια ωμή, γενναία προσέγγιση στις ερμηνείες της, συνδυασμένη με την βαθιά μαγνητική, εσωτερική της δύναμη, η οποία προσφέρει όλες τις διαστάσεις που απαιτούνται για να δώσει υπόσταση σε μια από τις πιο παρεξηγημένες γυναίκες της Ιστορίας - την Μαρία Μαγδαληνή».

Η Μάρα έχει να αναμετρηθεί με σημαντικές προηγούμενες ενσαρκώσεις της Μαγδαληνής, όπως αυτή της Μπάρμπαρα Χέρσεϊ, για τον αριστουργηματικό «Τελευταίο Πειρασμό» του Μάρτιν Σκορσέζε, της Αν Μπάνκροφτ στον αλησμόνητο «Ιησού από τη Ναζαρέτ» του Τζεφιρέλι, αλλά κι εκείνη της Μόνικα Μπελούτσι για τα αιματοβαμμένα «Πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον.

Αυτό που μπορεί να ενθουσιάσει ακόμα περισσότερο τους σινεφίλ σχετικά με τη συγκεκριμένη ταινία και τις προθέσεις των δημιουργών είναι ο Χοακίν Φοίνιξ στο ρόλο του Ιησού Χριστού, έναν από τους πιο «επικίνδυνους» ρόλους - πρόκληση για κάθε ηθοποιό. Πνευματικός ηγέτης, αντιμέτωπος με τους εχθρούς Θεού και ανθρώπων και μάρτυρας του πιο δραματικού θανάτου όλων των εποχών, ο Ιησούς είναι είναι μία συναρπαστική μελέτη που εξετάζει την έννοια της ανθρώπινης πίστης. Ο Φοίνιξ έχοντας δεδομένη την υποκριτική «αυταπάρνηση» και ερμηνευτική ένταση, ευελπιστούμε να είναι ένας συναρπαστικός Ιησούς, σε ένα κάστινγκ που ξεπερνά σε τόλμη ακόμα και τον Γουίλεμ Νταφόε στον «Τελευταίο Πειρασμό» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Δείτε παρακάτω το πόστερ και το νέο τρέιλερ της ταινίας, καθώς και το πρώτο που είχε βγει πριν 2 μήνες περίπου. Η «Μαρία Μαγδαληνή» θα κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου 2018. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Τα Πάθη της Ρούνι Μάρα και του Χοακίν Φοίνιξ στο νέο τρέιλερ για τη «Μαρία Μαγδαληνή»
  • Τα Πάθη της Ρούνι Μάρα και του Χοακίν Φοίνιξ στο νέο τρέιλερ για τη «Μαρία Μαγδαληνή»
  • Τα Πάθη της Ρούνι Μάρα και του Χοακίν Φοίνιξ στο νέο τρέιλερ για τη «Μαρία Μαγδαληνή»