«Tell me a story»: Νέο τρέιλερ για το «Tolkien» - cinemagazine.gr
9:04
7/3

«Tell me a story»: Νέο τρέιλερ για το «Tolkien»

Το βιογραφικό φιλμ για τον συγγραφέα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τον προσεχή Μάιο. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Δυο χρόνια μετά την εμφάνισή του ως Σάλιντζερ στο «Rebel in the Rye», ο Νίκολας Χουλτ υποδύεται άλλη μία συγγραφική διάνοια του 20ου αιώνα, τον Βρετανό Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν. Το «Tolkien» θα ανοίξει στις αμερικανικές αίθουσες τον Μάιο και εξετάζει τα νεανικά του χρόνια του συγγραφέα, από τον θάνατο των γονιών του σε μικρή ηλικία, τις πρώτες του παρέες στην εφηβεία, τη γνωριμία με τη μελλοντική σύζυγό του Ίντιθ αλλά κυρίως τα γεγονότα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του. 

Το «Tolkien» σκηνοθετείται από τον Ντομ Καρουκόσκι («Tom of Finland»), με την Λίλι Κόλινς να συντροφεύει τον Χουλτ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ταινία αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος της στο αναμενόμενο θέμα, τη γέννηση δηλαδή της Μέσης Γης στο μυαλό του συγγραφέα, αποτέλεσμα της απομάκρυνσής του από την πραγματικότητα μετά τα γεγονότα του πολέμου και τον χαμό πολλών φίλων του. Παράλληλα, εστιάζει και σε ευχάριστες στιγμές, καθώς η σχέση του με την Ίντιθ ήταν η πηγή έμπνευσης για τη αντίστοιχη των Άραγκορν και Άργουεν (ρόλους που στην κινηματογραφική διασκευή του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» έπαιξαν οι Βίγκο Μόρτενσεν και Λιβ Τάιλερ).

Το νέο τρέιλερ που κυκλοφόρησε χθες δίνει έμφαση στη ζωή και τις αναφορές του μεγάλου συγγραφέα, τον φρικτό πόλεμο και τις προσωπικές απώλειες που τον οδήγησαν στο να οραματιστεί φανταστικούς κόσμους. Δείτε το παρακάτω: 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • «Tell me a story»: Νέο τρέιλερ για το «Tolkien»
  • «Tell me a story»: Νέο τρέιλερ για το «Tolkien»