«Thor: Love & Thunder»: Η Νάταλι Πόρτμαν γίνεται Θόραινα και η Τέσα Τόμσον ψάχνει τη βασίλισσά της - cinemagazine.gr
14:13
22/7

«Thor: Love & Thunder»: Η Νάταλι Πόρτμαν γίνεται Θόραινα και η Τέσα Τόμσον ψάχνει τη βασίλισσά της

Ο Τάικα Γουαϊτίτι προχωρά στο τέταρτο «Thor», κοντά στο χιουμοριστικό ύφος που είχε το «Ragnarok», με εκπλήξεις στους ηθοποιούς και το περιεχόμενο.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Λίγες μέρες πριν το ξεκίνημα της Comin-Con στο Σαν Ντιέγκο, η Marvel έδωσε τα πρώτα νέα σχετικά με το franchise του «Thor» που συνεχίζει ακάθεκτο και στη νέα φάση ταινιών της εταιρείας, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους βασικούς Avengers. Ο νεοζηλανδός Τάικα Γουαϊτίτι άλλωστε ανανέωσε το ενδιαφέρον του κοινού για τον ήρωα βάζοντας στην τρίτη ταινία της σειράς (το «Thor: Ragnarok») έντονες ενέσεις ανατρεπτικού χιούμορ που όχι μόνο βελτίωσε την εικόνα της σειράς, αλλά άλλαξε και την στάση του Χέμσγουορθ πάνω στο ρόλο του. Ο χαρακτήρας του έγινε πολύ πιο χιουμοριστικός και χαλαρός στα 2 «Avengers» που ακολούθησαν, οπότε η ανακοίνωση πως ο σκηνοθέτης θα γράψει και να σκηνοθετήσει το «Thor 4» ήταν αναμενόμενη.

Η Marvel πάντως κράτησε τις μεγάλες ανακοινώσεις για το σαββατοκύριακο του φεστιβάλ, οι οποίες αφορούσαν τον τίτλο και το περιεχόμενο της ταινίας. Το φιλμ παιρνει το επίσημο όνομα «Thor: Love and Thunder» όπως ακούστηκε από τον Γουαϊτίτι σε πάνελ της εταιρείας και επαναφέρει τον χαρακτήρα της Τζέιν Φόστερ, με την Νάταλι Πόρτμαν να επιστρέφει παρά το γεγονός πως στο παρελθόν είχε αφήσει να εννοηθεί πως έχει τελειώσει με το συγκεκριμένο σύμπαν. 

Η Πόρτμαν αποθεώθηκε από το κοινό και ο Γουαϊτίτι εξήγησε ότι μέρος της ταινίας θα βασίζεται στην ιστορία που έγραψε ο Τζέισον Άαρον, σύμφωνα με την οποία η Τζέιν Φόστερ κραδαίνει το Σφυρί το Θορ όταν ο τελευταίος χάνει τις δυνάμεις του. Η ηρωίδα της θα αποκτά το όνομα Mighty Thor, ενώ οι ανακοινώσεις συνεχίστηκαν με την επιβαίωση της Τέσα Τόμσον ότι η Βαλκυρία της θα είναι ο πρώτος LGBTQ χαρακτήρας του στούντιο, με τον Κέβιν Φάιγκι της Marvel να συμπληρώνει πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Το «Thor: Love & Thunder» πήρε ήδη ημερομηνία για τις 5 Νοεμβρίου 2021. 

Για τον Γουαϊτίτι, η εκτός Marvel εξέλιξη είναι πως η εμπλοκή του στο Thor θα επηρεάσει άμεσα και τη διασκευή του «Akira» που είχε αναλάβει για τη Warner. To project μπαίνει οριστικά στο ψυγείο και το στούντιο σκοπεύει να ξανασχοληθεί μαζί του μετά το τέλος του «Thor: Love & Thunder» (μιλάμε για τουλάχιστον 2 χρόνια δηλαδή) και εφόσον ο σκηνοθέτης θα έχει τη διάθεση να το ξαναπιάσει από την αρχή. Παράλληλα, ο ίδιος προετοιμάζεται αυτό τον καιρό για τη φθινοπωρινή κυκλοφορία του «Jojo Rabbit» που γύρισε για λογαριασμό της Fox Searchlight, με τον ίδιο να κρατά για τον εαυτό του το ρόλο του Χίτλερ!