Τρέιλερ «The Nightingale»: Η δημιουργός του «Babadook» επιστρέφει με μια ιστορία βίαιης εκδίκησης - cinemagazine.gr
13:06
23/5

Τρέιλερ «The Nightingale»: Η δημιουργός του «Babadook» επιστρέφει με μια ιστορία βίαιης εκδίκησης

Πέντε χρόνια μετά από την εξαιρετική ταινία τρόμου της, η Τζένιφερ Κεντ κοιτά το βίαιο παρελθόν της Αυστραλίας μέσα από ένα ταξίδι εκδίκησης.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Από την Αυστραλία με αγάπη, το «Babadook» ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα φιλμ τρόμου των τελευταίων χρόνων που δεν προέρχονταν από μεγάλο στούντιο και μας σύστησε την Τζένιφερ Κεντ, που μπήκε στην κινηματογραφική κοινότητα ως ηθοποιός, τη δεκαετία του '90, για να περάσει τελικά πίσω από την κάμερα. Μια πενταετία περίπου μετά τις πρώτες προβολές του «Babadook» καταφθάνει στις αίθουσες το νέο της φιλμ, «The Nightingale» που διαδραματίζεται στο αποικιοκρατικό (από τους βρετανούς) παρελθόν της χώρας, το 1825.

Σε αντίθεση με το «Babadook» που έκανε πολλούς να κλείσουν τα μάτια τους από φόβο, εδώ κυρίαρχο στοιχείο είναι η βία, που χαρακτηρίζει το ταξίδι μιας 21χρονης η οποία προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά που της έχει επιβάλει η μητέρα της. Σε αυτό θα έχει τη συντροφιά ενός νεαρού Αβορίγινα σε ένα πεδίο γεμάτο κινδύνους και για τους 2 ήρωες. Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της τον Σεπτέμβριο στη Βενετία, ενώ λίγους μήνες μετά ακολούθησε η προβολή της στο Sundance. 

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ αλλά και την αφίσα της ταινίας.