16:43
11/7

Τρέιλερ: Η σεξουαλική αφύπνιση της Κλόε Γκρέις Μόριτζ στο «Miseducation of Cameron Post»

Το «Miseducation of Cameron Post» της Ντεσιρέ Ακαβάν, η ταινία που κέρδισε το μεγάλο βραβείο του φετινού Sundance, με πρωταγωνίστριες τις Κλόε Γκρέις Μόριτζ και Σάσα Λέιν («American Honey») κυκλοφόρησε τρέιλερ.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το φετινό φεστιβάλ του Sundance έκρυβε εκπλήξεις, με σημαντικότερη την επιλογή τεσσάρων γυναικών για τα σκηνοθετικά βραβεία των αντίστοιχων τμημάτων του φεστιβάλ. Θριαμβεύτρια της διοργάνωσης, η δημιουργός της ταινίας που απέσπασε το βραβείο του καλύτερου φιλμ στο πιο δυνατό διαγωνιστικό τμήμα, το US Dramatic, η Ντεσιρέ Ακαβάν με το «The Miseducation of Cameron Post».

Η ταινία αποτελεί μεταφορά του βιβλίου της Έμιλι Ντάνφορθ με θέμα μια νεαρή μαθήτρια που μόλις ανακοινώνει στους γονείς της πως είναι ομοφυλόφιλη, αυτοί την στέλνουν σε ένα κέντρο σεξουαλικής «επανόρθωσης» και θεραπείας.

Η Κλόε Γκρέις Μόριτζ κρατά τον βασικό ρόλο, ενώ δίπλα της βρίσκεται η Σάσα Λέιν του «American Honey», στο δεύτερο μεγάλου μήκους της αμφισεξουαλικής Ακαβάν, μετά το ημιαυτοβιογραφικό «Appropriate Behaviour» (προβλήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας 2014) που ακολουθούσε μια ηρωίδα - alter ego της σκηνοθέτιδας και την αδυναμία της να συνδυάσει τις ιρανικές ρίζες της με τις φιλοδοξίες της στο Μπρούκλιν και τις σεξουαλικές της προτιμήσεις.

Το «The Miseducation of Cameron Post» είναι ταινία που ενδιαφέρεται για μια μακρινή φεστιβαλική καριέρα τους επόμενους μήνες, γλυκοκοιτάζοντας παράλληλα και τα Όσκαρ της επόμενης χρονιάς.