Με θέα την Ακρόπολη! Ένα βίντεο μας προετοιμάζει για το «Little Drummer Girl» - cinemagazine.gr
8:17
29/10

Με θέα την Ακρόπολη! Ένα βίντεο μας προετοιμάζει για το «Little Drummer Girl»

Το γνωστό βιβλίο του Τζον Λε Καρέ θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη ως μίνι-σειρά από το βρετανικό BBC και το αμερικανικό AMC.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «The Little Drummer Girl» του BBC, η τηλεοπτική σειρά σε σκηνοθεσία Παρκ Τσαν-γουκ («Old Boy», «The Handmaiden», «Stoker») με τους Φλόρενς Πιού («Lady Macbeth»), Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ («Big Little Lies», «True Blood») και Μάικλ Σάνον («Nocturnal Animal», «The Shape of Water»), ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της στις αρχές του Ιουνίου στην Ελλάδα. Η σειρά θα προβληθεί τον επόμενο μήνα από το BBC στη Μ. Βρετανία και το AMC στις ΗΠΑ.

Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του θρυλικού συγγραφέα Τζον Λε Καρρέ και αποτελεί ένα συνδυασμό κατασκοπικού θρίλερ και ιστορίας αγάπης μέσα από την αφήγηση μιας περίπλοκης υπόθεσης διεθνούς ίντριγκας, έρωτα και προδοσίας. Το βιβλίο είχε μεταφερθεί και τον κινηματογράφο, το 1984 σε σκηνοθεσία Τζορτζ Ρόι Χιλ.

«Η κινηματογράφηση του ‘The Little Drummer Girl’ στα ίδια ακριβώς σημεία που περιγράφονται στο βιβλίο του Τζον Λε Καρρέ ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Το ανεκτίμητο προνόμιο των γυρισμάτων σε τόσο σημαντικές, ιστορικά και πολιτιστικά, τοποθεσίες, όπως η Ακρόπολη ή ο ναός του Ποσειδώνα, δύσκολα αποτιμάται. Η Ελλάδα, γενέτειρα του δράματος στη Δύση, προσφέρει στους κινηματογραφιστές έναν καμβά  μοναδικής απήχησης και, για μένα, αποτελεί το τέλειο μέρος για να αφηγηθώ την ιστορία του Τσάρλι», δήλωσε ο σκηνοθέτης Παρκ Τσαν-γουκ, περιγράφοντας την εμπειρία των γυρισμάτων στην Ελλάδα.

Η εταιρεία που ανέλαβε την εκτέλεση παραγωγής στην Ελλάδα είναι η Faliro House Productions Α.Ε. Τα γυρίσματα στην Ελλάδα έγιναν στις εξής τοποθεσίες: Αθήνα, Ελευσίνα, Κινέτα, Ακρόπολη και στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Όλες οι ελληνικές τοποθεσίες αξιοποιήθηκαν για να «δείξουν» Ελλάδα/Αθήνα, ενώ η Ελευσίνα χρησιμοποιήθηκε για να αναπαραστήσει το Λίβανο και η Νίκαια την Παλαιστίνη. Η Διεύθυνση Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υποστήριξε την παραγωγή διευκολύνοντας την απόκτηση αδειών για τα γυρίσματα στην Ακρόπολη και στο Σούνιο, προσκόμισε όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και παρακολούθησε από κοντά την εξέλιξη των γυρισμάτων.

Το AMC κυκλοφόρησε μέσα στο σαββατοκύριακό ένα χορταστικ΄πο behind-the-scenes βίντεο με όσα όλα πρέπε να ξέρετε για τη σειρά. Δείτε το παρακάτω, μαζί με τα τρέιλερ και τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Με θέα την Ακρόπολη! Ένα βίντεο μας προετοιμάζει για το «Little Drummer Girl»
  • Με θέα την Ακρόπολη! Ένα βίντεο μας προετοιμάζει για το «Little Drummer Girl»
  • Με θέα την Ακρόπολη! Ένα βίντεο μας προετοιμάζει για το «Little Drummer Girl»