13:23
24/4

Η Έλεν Μίρεν αλλάζει τη ζωή του Ίαν ΜακΚέλεν στο «The Good Liar»

Το νέο φιλμ του Μπιλ Κόντον («Η Πεντάμορφη και το Τέρας») τον φέρνει για τέταρτη φορά στην καριέρα του σε συνεργασία με τον ΜακΚέλεν. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Ο Μπιλ Κόντον ήταν πέρυσι ο σκηνοθέτης σε μια από τις πιο κερδοφόρες ταινίες του 2017, την «Πεντάμορφη και το Τέρας», οπότε δεν θα ήταν δύσκολο για τον ίδιο για να κλείσει την επόμενη δουλειά του. Αρχικά αυτή θα ήταν η «Νύφη του Φράνκενσταϊν», το φιλμ που θα ακολουθούσε θεωρητικά τη «Μούμια» στο πλαίσιο της αναβίωσης των τεράτων της Universal, όμως η παταγώδης αποτυχία της τελευταίας, οδήγησε το στούντιο στην απόφαση να αφήσει στην άκρη για τώρα κάθε σχέδιο παρόμοιας παραγωγής. 

Και πάλι όμως δεν ήταν δύσκολο να βρεθεί δουλειά για τον Κόντον. Αυτή θα είναι ένα θρίλερ που θα γυριστεί για τη New Line, με τίτλο «The Good Liar» και πρωταγωνιστικό ζευγάρι τους Ίαν ΜακΚέλεν και Έλεν Μίρεν. Ο ΜακΚέλεν θα συνεργαστεί για τέταρτη φορά με τον Κόντον μετά τα «Gods and Monsters», «Mr. Holmes» και την «Πεντάμορφη και το Τέρας».

Βασισμένο σε βιβλίο του Νίκολας Σιρλ, το φιλμ θα ακολουθεί έναν απατεώνα που ετοιμάζεται για την τελευταία του δουλειά χάρη στην γνωριμία με μια πλούσια χήρα, όμως η σχέση τους θα τον βάλει σε δεύτερη σκέψη για το αν τελικά θα πρέπει να συνεχίσει τη ζωή που κάνει ή να αλλάξει εντελώς έστω και αργά στη ζωή του. Την προσαρμογή του σεναρίου έκανε ο Τζέφρι Χάτσερ, επίσης παλιός συνεργάτης του Κόντον στο «Mr. Holmes».