Ο «Ελαφοκυνηγός» επιστρέφει σε νέα, αποκατεστημένη κόπια - cinemagazine.gr
13:52
19/6

Ο «Ελαφοκυνηγός» επιστρέφει σε νέα, αποκατεστημένη κόπια

Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη προβολή του στο Αμερικανικό κοινό, το έπος του Μάικλ Τσιμίνο ξαναβρίσκει το δρόμο προς τις αίθουσες.

Από το cinemagazine.gr

Δυο χρόνια μετά τον θάνατο του σκηνοθέτη του Μάικλ Τσιμίνο, ο «Ελαφοκυνηγός», ένα από τα λίγα φιλμ της χώρας που κατανόησε εγκαίρως την κατάσταση οργής και αδυναμίας στην καρδιά της αμερικανικής ελπίδας, επιστρέφει σε αίθουσες και φεστιβάλ όλου του κόσμου, χάρη σε νέα αποκατεστημένη 4K κόπια, την οποία επιμελήθηκαν το StudioCanal και η Park Circus.

Χωρισμένο σε τρία μέρη, το συγκλονιστικό και αρχικά στραμμένο στις καθημερινές ανθρώπινες ιστορίες έπος του Μάικλ Τσιμίνο αφηγείται τη βίαιη περιπέτεια μιας παρέας νεαρών Αμερικανών, οι οποίοι θα αφήσουν την ανέμελη ζωή τους για να πολεμήσουν στο Βιετνάμ. Όταν θα επιστρέψουν από τη φρίκη του πολέμου, τίποτα δε θα είναι όπως πριν, ούτε για την πατρίδα τους αλλά, κυρίως, ούτε για τους ίδιους. Όσες ελπίδες και ιδανικά θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν, η ρώσικη ρουλέτα που θα παίξουν κυριολεκτικά με τη ζωή τους και το τραυματισμένο μέλλον που τους περιμένει δίνουν την ευκαιρία στον Τσιμίνο να ανοίξει μια από τις πιο αποτρόπαιες σελίδες στην ιστορία της Αμερικής. Ακολουθώντας τους στην πορεία τους προς το άγνωστο, παραδίδει μια από τις πιο σημαντικές αντιπολεμικές καταγγελίες της δεκαετίας του 70 , με την ταινία που κέρδισε το 1978 πέντε βασικά Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία και αυτό της καλύτερης ταινίας. 

Δείτε παρακάτω το νέο τρέιλερ της ταινίας που κυκλοφόρησε, με αφομή τη νέα κόπια.