«The Changeling»: Μια από τις 10 αγαπημένες ταινίες τρόμου των Σκορσέζε, Σπίλμπεργκ και Στίβεν Κινγκ στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας - cinemagazine.gr
8:24
25/9

«The Changeling»: Μια από τις 10 αγαπημένες ταινίες τρόμου των Σκορσέζε, Σπίλμπεργκ και Στίβεν Κινγκ στις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ο βετεράνος Πίτερ Μέντακ θα παραστεί σήμερα στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας για να παρουσιάσει σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια την πιο θρυλική ταινία του, μια από τις κορυφαίες δημιουργίες τρόμου του σινεμά. Κλείστε θέση για το «The Changeling», σήμερα στις 22:30 στον κινηματογράφο ΟΠΕΡΑ 1.

Διάσημος μουσικοσυνθέτης, που βασανίζεται εξακολουθητικά από τον βίαιο χαμό της γυναίκας και της κόρης του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, νοικιάζει ένα παλιό και απομονωμένο αρχοντικό με σκοπό να αρχίσει ξανά εκεί τη ζωή του και να διώξει μακριά τις δυσάρεστες αναμνήσεις του. Το εντυπωσιακό οίκημα αποδεικνύεται, όμως, πως είναι στοιχειωμένο και οι νεκροί που κατοικούν σε αυτό δεν αναμένεται να βρουν εύκολα ησυχία.

O Πίτερ Μέντακ προσθέτει στη μακρά κινηματογραφική μυθολογία των στοιχειωμένων σπιτιών μια από τις σημαντικότερες ταινίες της.

Τεχνίτης της υποβολής, της ατμόσφαιρας και του πιο αριστοτεχνικού χτισίματος του τρόμου, ο Πίτερ Μέντακ προσθέτει στη μακρά κινηματογραφική μυθολογία των στοιχειωμένων σπιτιών μια από τις σημαντικότερες ταινίες της. Βασισμένο σε αληθινά περιστατικά, με μια εξαιρετική πρωταγωνιστική ερμηνεία από τον οσκαρούχο Τζορτζ Σι Σκοτ, το «Απόλυτος Τρόμος» (ή «The Changeling», όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος) προκάλεσε αίσθηση στην εποχή του και επηρέασε μετέπειτα επιτυχίες όπως το «Πνεύμα του Κακού» («Poltergeist») του Τόμπι Χούπερ και το «Οι Άλλοι» («The Others») του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ .

Όχι μόνο αυτό, αλλά το φιλμ πλέον κοσμεί όλες τις λίστες με τις κορυφαίες ταινίες τρόμου του σινεμά. Ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο Στίβεν Κινγκ και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δηλώνουν μεγάλοι θαυμαστές του. Το ίδιο θα κάνετε κι εσείς!

Η ταινία «Απόλυτος Τρόμος» προβάλλεται σήμερα στις 22:30 στον κινηματογράφο ΟΠΕΡΑ 1. Την ταινία θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης της, Πίτερ Μέντακ.