Ένα ευαγγέλιο από τον Τέρενς Μάλικ: Μαρκ Ράιλανς, Ματίας Σέναρτς και Γκέζα Ρέριγκ στον «Τελευταίο Πλανήτη» - cinemagazine.gr
10:32
9/9

Ένα ευαγγέλιο από τον Τέρενς Μάλικ: Μαρκ Ράιλανς, Ματίας Σέναρτς και Γκέζα Ρέριγκ στον «Τελευταίο Πλανήτη»

Ο Τέρενς Μάλικ συνεχίζει μία ατέρμονη αναζήτηση του θείου, ετοιμάζει νέο κινηματογραφικό ευαγγέλιο και βρήκε τους ηθοποιούς για το ρόλο του σατανά, του Απόστολου Παύλου και του Ιησού.

Από τον Πάνο Γκένα

Από το σκηνοθετικό ντεμπούτο του «Badlands» (1973) και τις «Ημέρες Ευτυχίας» (1978), μέχρι την εικοσαετή σιωπή που έσπασε η «Λεπτή Κόκκινη Γραμμή» (1998) και την άνιση φιλμογραφία των τελευταίων χρόνων (από το μεγαλείο του «Δέντρου της Ζωής» - Χρυσός Φοίνικας 2011 ως την ακατάσχετη φλυαρία των «Βαλές Κούπα» και «Μέχρι το Θαύμα»), ο Τέρενς Μάλικ είναι μία εξαιρετική περίπτωση δημιουργού. 

Φέτος επιστρέφει με το δράμα Β' Παγκοσμίου Πολέμου «Μία Κρυφή Ζωή» (τα τελευταία δυο χρόνια η ταινία είχε τον τίτλο «Ράντεγκουντ») και ξεφεύγει από το - μερικές φορές - ανερμάτιστο, αφηγηματικό σχήμα του. Η ταινία πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών, απέσπασε θετικότατες κριτικές και μπορείτε να διαβάσετε την άποψή μας εδώ.

Το σίγουρο είναι πως ο δημιουργικά ανήσυχος (το 2018 παρουσίασε το πρώτο του VR) και παραγωγικότατος Μάλικ, δεν έχει μία καλλιτεχνικά «κρυφή ζωή». Οι πνευματικές αναζητήσεις του θα ακολουθήσουν ένα ακόμη κινηματογραφικό μονοπάτι με τίτλο «Ο Τελευταίος Πλανήτης» και πρωταγωνιστές τους Μαρκ Ράιλανς (΄Όσκαρ Β' Αντρικού για τη «Γέφυρα των κατασκόπων»), Ματίας Σέναρτς («A Bigger Splash», «Μοσχαροκεφαλή», συνεργάτης του Μάλικ στην «Κρυφή Ζωή») και ο Ούγγρος ποιητής Γκέζα Ρέριγκ (πρωταγωνιστής του αλησμόνητου «Ο Γιος του Σαούλ» του Λάσλο Νέμες).

Η ταινία θα εμπνέεται από τη ζωή και τις παραβολές του Χριστού, με τον Ράιλανς να υποδύεται τον σατανά, ο Σέναρτς τον Απόστολο Πέτρο και ο Ρέριγκ τον Ιησού. «Ο Τέρι έγραψε τέσσερις εκδοχές του σατανά και νόμιζα πως θα υποδυόμουν τη μία από αυτές. Πληροφορήθηκα όμως πως θα ερμηνεύσω και τις τέσσερις. Η μία απ' αυτές ήταν γυναίκα σε κάποια φάση της συγγραφής», δηλώνει ο Ράιλανς.

Προσευχηθείτε να ολοκληρωθούν σύντομα τα γυρίσματα και να δούμε το κατά Μάλικ ευαγγέλιο το 2022.