Νέα μετακίνηση του «Tenet», επόμενος σταθμός η 12η Αυγούστου - cinemagazine.gr
9:52
26/6

Νέα μετακίνηση του «Tenet», επόμενος σταθμός η 12η Αυγούστου

Το σίριαλ της ημερομηνίας εξόδου συνεχίζεται, αφού μέχρι στιγμής ο προγραμματισμός γίνεται χωρίς τον ξενοδόχο και η Warner δεν μπορεί να ρισκάρει ούτε όξυνση του αριθμού των κρουσμάτων, ούτε πιθανή εισπρακτική αποτυχία.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο ξενοδόχος είναι βέβαια ο COVID-19 και αυτό το διαπίστωσαν οι Πολιτείες που ξανάνοιξαν τις αίθουσές τους και γνώρισαν κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων. Αυτό είδε ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και ανακοίνωσε ότι η Πολιτεία του δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην Φάση 4 της επανεκκίνησης. Χωρίς τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, η ταινία θα στερηθεί δύο από τις μεγαλύτερες αγορές κι αυτό βέβαια δεν συνιστά αποδεκτό οικονομικό ρίσκο.

«Η Γουόρνερ είναι αποφασισμένη να φέρει το έργο στις αίθουσες, στη μεγάλη οθόνη, όταν οι αιθουσάρχες, η κεντρική διοίκηση και οι υγειονομικοί φορείς δώσουν πράσινο φως», ανακοινώνει η εταιρεία. «Οφείλουμε να είμαστε ευλύγιστοι και δεν μπορούμε και να μεταχειριστούμε την ταινία σαν μια οποιαδήποτε διανομή μας. Επιλέγουμε να την ανοίξουμε μεσοβδόμαδα, ώστε να μπορεί ο καθένας να την ανακαλύψει στον χρόνο του. Σχεδιάζουμε να παιχτεί για μεγαλύτερο διάστημα, μακράν του συνήθους. Η στρατηγική μας θα είναι πολύ διαφορετική, κι ελπίζουμε επιτυχής».

Είναι σαφές ότι η πανδημία ορίζει το παιχνίδι και οι εταιρείες διανομής οφείλουν να συμπλεύσουν, παρότι ως συνήθως ο γενικός πληθυσμός συμπεριφέρεται άναρχα και χωρίς την πρέπουσα αίσθηση ευθύνης. Ως εκ τούτου ο νεός εκτροχιασμός των προγραμματισμών που ανακοινώθηκαν τον Μάιο πρέπει να θεωρείται παραπάνω από πιθανός.

Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 17 Ιουλίου, μετακινήθηκε στις 31 και τώρα καταλήγει (;) στις 12 Αυγούστου. Η «Μουλάν», με τον επίσης τερατώδη προϋπολογισμό των 200 εκατομμυρίων, όπως το «Τένετ», είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου - με επίσης πιθανολογούμενη μετακίνηση. Με δεδομένο ότι σε περιοχές όπως η Καλιφόρνια τα κρούσματα αυξάνονται, τη νύφη πληρώνει ακόμα και επετειακή διανομή του «Inception» (πήγε 31 Ιουλίου), ενώ ρόλο κυματοθραύστη - ή απλά δοκιμαστή προθέσεων του κοινού να μπει στην αίθουσα - θα παίξουν ταινίες όπως το «Unhinged» με τον Ράσελ Κρόου και η ρομαντική κομεντί της Σόνι, «The Broken Hearts Gallery».

Στην Ελλάδα, μέχρι στγμής, το «Tenet» είναι προγραμματισμένο για τις 20 Αυγούστου. Για οποιαδήποτε τροποποίηση, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.