Τρέιλερ: Ο Άντριου Σκοτ είναι ο «Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ» - cinemagazine.gr
17:18
4/3

Τρέιλερ: Ο Άντριου Σκοτ είναι ο «Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ»

Ο καλλιτέχνης της απάτης και της διπλοπροσωπίας που γέννησε το μυαλό της Πατρίτσια Χάισμιθ, ετοιμάζεται να δείξει τα ταλέντα του στο Netflix.

Από τον Πάνο Γκένα

Από τον «Ένα Αμερικανό Φίλο» του Βιμ Βέντερς και τον «Ταλαντούχο Κύριο Ρίπλεϊ» του Αντονι Μινγκέλα, μέχρι το χιτσκοκικό νουάρ «Ο Άγνωστος του Εξπρές» και το γοητευτικό κομψοτέχνημα «Carol» του Τοντ Χέινς, η Πατρίσια Χάισμιθ μπορεί να μην απασχολεί με συχνότητα τη μεγάλη οθόνη, έχει όμως ευτυχήσει στις περισσότερες μεταφορές της.

Το πιο γνωστό, περήφανο και περίφημο πνευματικό τέκνο της, ο Κος Ρίπλεϊ, πρόκειται να κάνει σύντομα το πέρασμά του στη μικρή οθόνη, με τον οσκαρούχο σεναριογράφο Στίβεν Ζέιλιαν («Η Λίστα του Σίντλερ», «Το Κορίτσι με το Τατουάζ», «Moneyball») να αναλαμβάνει τη μεταφορά και τη σκηνοθεσία των οκτώ επεισοδίων του πρώτου κύκλου. Ιδανική επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Κου Ρίπλεϊ, ο Άντριου Σκοτ, πρόσωπο που απασχολεί δικαίως την κινηματογραφική επικαιρότητα λόγω «All of Us Strangers», ηθοποιός που έχουμε θαυμάσει ως Μοριάρτι στο «Σέρλοκ» με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αλλά και ως... hot priest της εξαιρετικής «Fleabag».

Ο Ζέιλιαν θα χρησιμοποιήσει υλικό και από τα πέντε μυθιστορήματα της Χάισμιθ με ήρωα τον Τομ Ρίπλεϊ. Αναλυτικά πρόκειται για τα:

- «Ο Ταλαντούχος Κος Ρίπλεϊ» (στον κινηματογράφο έχει μεταφερθεί ως «Γυμνοί στον Ήλιο» (1960) του Ρενέ Κλεμάν με τον Αλέν Ντελόν και «Ο Ταλαντούχος Κος Ρίπλεϊ» (1999) του Αντονι Μινγκέλα με τον Ματ Ντέιμον)

- «Ripley Under Ground» (στον κινηματογράφο έχει μεταφερθεί ως «Η Επιστροφή του Κου Ρίπλεϊ» (2005) του Ρότζερ Σπότισγουντ με τον Μπάρι Πέπερ)

- «Ripley’s Game» (στον κινηματογράφο έχει μεταφερθεί ως «Ένας Αμερικανός Φίλος» (1977) του Βιμ Βέντερς με τον Ντένις Χόπερ και «Το Παιχνίδι του Κου Ρίπλεϊ» (2002) της Λιλιάνα Καβάνι με τον Τζον Μάλκοβιτς)

- «The Boy Who Followed Ripley» και «Ripley Underwater».

«Είμαστε ενθουσιαμένοι που έχουμε έναν εξαιρετικό κινηματογραφιστή όπως ο Στίβεν Ζέιλιαν για τη διασκευή», είχε δηλώσει ο Πρόεδρος του Showtime Γκάρι Λιβάιν. «Με τον Άντριου Σκοτ, το χάρισμα του οποίου δεν γνωρίζει όρια, να ενσαρκώνει τον εμβληματικό ρόλο, είμαστε σίγουροι πως αυτή η σειρά θα είναι ξεχωριστή». Η σειρά θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα του Netflix στις 4 Απριλίου 2024.

Σϋμφωνα με την επίσημη σύνοψη: 

«Ο Τομ Ρίπλεϊ (Σκοτ), ένας μικροαπατεώνας που ζει στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του '60, προσλαμβάνεται από έναν πλούσιο άντρα για να ταξιδέψει στην Ιταλία και να πείσει τον γιο του Ντίκι Γκρίνλιφ (Τζόνι Φλιν) να επιστρέψει στην πατρίδα του. Η αποδοχή της αποστολής από τον Τομ είναι το πρώτο βήμα σε μια περίπλοκη ζωή γεμάτη απάτες και δολοφονίες. Η Ντακότα Φάνινγκ υποδύεται τη Μαρτζ Σέργουντ, μια Αμερικανίδα που ζει στην Ιταλία και υποψιάζεται ότι πίσω από τη φιλικότητα του Τομ κρύβονται σκοτεινά κίνητρα».

Ευχόμαστε ο τηλεοπτικός Ρίπλεϊ να έχει κάτι από τη γοητεία του «Χάνιμπαλ» και ο Ζέιλιαν να αποτυπώσει τον σαρδόνια κυνικό κόσμο της δαιμόνιας Χάισμιθ. 

Το «Ripley» θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 4 Απριλίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Τρέιλερ: Ο Άντριου Σκοτ είναι ο «Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ»
  • Τρέιλερ: Ο Άντριου Σκοτ είναι ο «Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ»
  • Τρέιλερ: Ο Άντριου Σκοτ είναι ο «Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ»