Το σύμπαν του «Star Wars» καλεί (και) τον Τάικα Γουαϊτίτι - cinemagazine.gr
10:38
17/1

Το σύμπαν του «Star Wars» καλεί (και) τον Τάικα Γουαϊτίτι

Μετά τα νέα για πιθανά νέα φιλμ από τους Ράιαν Τζόνσον και Κέβιν Φάιγκι, ο νεοζηλανδός σκηνοθέτης μπαίνει στη λίστα όσων αναμένεται να ταξιδέψουν σε μακρινούς γαλαξίες. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το μέλλον του «Star Wars» μετά το κλείσιμο της saga των Skywalker είναι ακόμη αβέβαιο. Αυτό δε σημαίνει πως δε θα υπάρξει παραγωγή, μιλάμε άλλωστε ακόμη για ένα κανονικό χρυσωρυχείο στον χώρο του entertainment που η Disney έδωσε ασύλληπτα χρήματα για να το αποκτήσει και σκοπεύει να το εκμεταλλεύεται για πολύ καιρό ακόμη. Πάντως τα μόνα σίγουρα σχέδια που υπάρχουν ως τώρα στο σύμπαν είναι η συνέχεια του «Mandalorian» και η επιστροφή του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στο ρόλο του Όμπι-Ουάν Κενόμπι και από εκεί και έπειτα μόνο ανακοινώσεις και ασαφή νέα. 

Σε αυτά προστίθεται το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Hollywood Reporter σύμφωνα με το οποίο οι άνθρωποι που τρέχουν αυτό τον καιρό τα μελλοντικά σχέδια του franchise έχουν αναθέσει στον Τάικα Γουαϊτίτι να αναπτύξει μια ταινία. Ο νεοζηλανδός σκηνοθέτης που βλέπει το πρόσφατο φιλμ του «Jojo Rabbit» να είναι υποψήφιο για 6 Όσκαρ, δεν είναι εντελώς ξένος με τον κόσμο του Star Wars έχοντας δανείσει τη φωνή του αλλά και σκηνοθετώντας ένα από τα επεισόδια του «Mandalorian». Το άρθρο αναφέρει πως δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό που αναπτύσσει ο Γουαϊτίτι σχετίζεται με την ταινία που θέλει να αναλάβει ως παραγωγός ο άνθρωπος πίσω από το MCU, Κέβιν Φάιγκι - οι δυο τους άλλωστε συνεργάστηκαν θαυμάσια στο «Thor: Ragnarok».

Το όνομα του Γουαϊτίτι προστίθεται σε αυτό του Φάιγκι (εκτός και αν συμπίπτουν), όπως και σε αυτό του Ράιαν Τζόνσον για τον οποίο είχε ανακοινωθεί τριλογία αλλά δεν έχουν υπάρξει περισσότερα νέα από τότε. Είναι σχεδόν βέβαιο πάντως πως η Disney δεν πρόκειται να μείνει μόνο στις επερχόμενες σειρές, οπότε περισσότερες ανακοινώσεις είναι πιθανές σύντομα. Ο Γουαϊτίτι πάντως, πέρα από το «Next Goal Wins» που σκηνοθετεί αυτόν τον καιρό, έχει στο πρόγραμμά του και την συνέχεια του «Thor» για το 2021, οπότε κάθε πλάνο για το Star Wars πηγάινει για αργότερα.