Από τη Marvel στη DC: Ο Τζέιμς Γκαν στο σίκουελ του «Suicide Squad»; - cinemagazine.gr
11:33
10/10

Από τη Marvel στη DC: Ο Τζέιμς Γκαν στο σίκουελ του «Suicide Squad»;

Μετά την απόλυσή του από τη Ντίσνεϊ, ο Τζέιμς Γκαν αφήνει πίσω τους «φύλακες» για να ασχοληθεί με τους «κακούς» του γαλαξία.

Από τον Πάνο Γκένα

Πριν μερικούς μήνες η Ντίσνεϊ απέλυσε τον Τζέιμς Γκαν, σκηνοθέτη και σεναριογράφο των επιτυχημένων «Guardians of the Galaxy», και παρά της προσπάθειες των συνεργατών του, που ζήτησαν επισήμως την επιστροφή του με σχετική δημόσια επιστολή, το στούντιο δεν πήρε πίσω την απόφαση απόλυσης. Μπορεί λοιπόν η Ντίσνεϊ να εξανάγκασε σε αποχώρηση τον σκηνοθέτη από το σύμπαν της Marvel, αυτός όμως φαίνεται πως θα βρει δημιουργική συνέχεια στο αντίπαλο στρατόπεδο, εκείνο της DC.

Το τελευταίο διάστημα η DC βρίσκεται σε ανασυγκρότηση, προσπαθώντας να επανασχεδιάσει την κινηματογραφική έξοδο των χάρτινων ηρώων της. Με τα «Aquaman», «Shazam», «Wonder Woman 1984» και το ανατρεπτικό «Joker» με τον Χοακίν Φόινιξ, παραταγμένα ήδη, ήρθε η ώρα για την επιστροφή της «Ομάδας Αυτοκτονίας» μετά την πρώτη της εξόρμηση δια χειρός Ντέιβιντ Αγιέρ.

Η «Ομάδα» άφησε ανάμικτες εντυπώσεις το 2016, αλλά κατάφερε να έχει μια σχετικά καλή πορεία στα ταμεία όλου του κόσμου, ικανή ώστε να ανάψει το πράσινο φως για μια συνέχεια. Το The Wrap αναφέρει πως ο Γκαν είναι πιθανό να αναλάβει το σενάριο και ίσως τη σκηνοθεσία. Οι ιθύνοντες της DC και της Warner έχουν προσεγγίσει άλλωστε αρκετούς σκηνοθέτες για τη συνέχεια, συμπεριλαμβανομένων των Μελ Γκίμπσον και Ζομ Κολέ Σερά («Σε Ρηχά Νερά»), ενώ το όνομα που είχε «κλείσει» ήταν του Γκάβιν Ο' Κόνορ, σκηνοθέτη του «Λογιστή» με τον Μπεν Άφλεκ. Για να γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα τα πράγματα ο Μπόρις Κιτ του Hollywood Reporter αναφέρει σε tweet του πως η επόμενη «Ομάδα» μπορεί να μην είναι σίκουελ, αλλά επανεκκίνηση του φραντσάιζ.

Το σίγουρο είναι πως πριν τη νέα «Ομάδα Αυτοκτονίας» η Χάρλεϊ Κουίν, ο χαρακτήρας της Μαργκό Ρόμπι που ξεχώρισε με άνεση από την πρώτη ταινία, θα επανεμφανιστεί ως μέλος των «Birds of Prey», της θηλυκής συμμαχίας ηρωίδων της DC.