Επιστροφή στο Χόκινς! Πρώτες εικόνες από την τρίτη σεζόν «Stranger Things» - cinemagazine.gr
9:35
17/7

Επιστροφή στο Χόκινς! Πρώτες εικόνες από την τρίτη σεζόν «Stranger Things»

Η Eleven και η παρέα της κάνουν ένα μικρό διάλειμμα για ψώνια μέχρι να επιστρέψουν στη μικρή οθόνη.

Από τον Πάνο Γκένα

Τα «εμπορικά κέντρα», μικρές εκτάσεις στις οποίες μπορούσες να καταναλώσεις ανενδοίαστα φαγητό, εικόνες, καφέ και χρήματα χαρακτήρισαν τα ' 80s, οπότε ήταν ζήτημα χρόνου να τα δούμε να πρωταγωνιστούν στο ρετρολάγνο τηλεοπτικό φαινόμενο που ονομάζεται «Stranger Things».

Πριν μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την πλοκή, η σειρά του Netflix - που βρίσκεται σε γυρίσματα για την τρίτη σεζόν - κυκλοφόρησε ένα διαφημιστικό promo video του Starcourt Mall, ενός εμπορικού κέντρου που υπόσχεται να φέρει το μέλλον στο Χόκινς. Το σίγουρο είναι πως θα φέρει και τον τρόμο, σε μία ευθεία αναφορά με το κοινωνικό αντι-καπιταλιστικό σχόλιο του Τζορτζ Ρομέρο στο «Dawn of the Dead» (1978), αλλά και του επιτυχημένου ριμέικ του από τον Ζακ Σνάιντερ το 2004. Αυτό που έχει έξτρα ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο βίντεο είναι τόσο η παρουσία του νεαρού Τζο Κέρι (Στιβ), όσο και της Μάγια Θέρμαν-Χοκ, κόρης των Ούμα Θέρμαν και Ίθαν Χοκ, που αποτελεί καινούργια προσθήκη στο καστ και θα υποδύεται ένα νέο χαρακτήρα.

Μετά την τεράστια επιτυχία των δυο κύκλων, το Netflix ανανέωσε άμεσα τη σειρά για μια τρίτη σεζόν (οι δημιουργοί έχουν ήδη κάνει σαφές πως θέλουν και μία τέταρτη). Τα αδέρφια Ματ και Ρος Ντάφερ εργάζονται πυρετωδώς και μέχρι στιγμής αυτά που γνωρίζουμε για τον τρίτο κύκλο είναι [προσοχή για spoilers] πως το βασικό καστ επιστρέφει σύσσωμο, θα υπάρχει νέος «κακός» παρά την παρουσία του Shadow Monster στο φινάλε της 2ης σεζόν, ο Γουίλ Μπάιερς θα ηρεμήσει («Δεν θα οδηγήσουμε τον Γουιλ Μπάιερς στην κόλαση για τρίτο χρόνο σερί», έχουν υποσχεθεί οι δημιουργοί) και ο Δρ. Μπρένερ (Μάθιου Μοντίν) επιστρέφει.

Δημιουργώντας έναν ιντερνετικό πανικό το καλοκαίρι του 2016, και αυξάνοντας την ανυπομονησία για τον δεύτερο κύκλο που προβλήθηκε το Χάλογουιν 2017, το «Stranger Things», μία ρετρό, φιλόδοξη ανθολογία των καλύτερων κινηματογραφικών (και όχι μόνο) στιγμών της δεκαετίας του '80, οφείλει να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες του κοινού, μιας και η 2η σεζόν δεν ικανοποίησε τους φαν στον ίδιο βαθμό.

Το «Stranger Things» ανέστησε την καριέρα της Γουινόνα Ράιντερ, έβαλε στον χάρτη των σταρ τον Ντέιβιντ Χάρμπουρ και μας σύστησε μία απολαυστική ανήλικη παρέα ηθοποιών. Οικείες εικόνες, διακριτικές αναφορές, προφανείς φόροι-τιμής, αποκάλυψαν μέσα από τη σειρά πως τα πιο «περίεργα πράγματα» είναι και τα πιο νοσταλγικά. Το «Stranger Things» αναμένεται να φέρει ξανά τα πάνω-κάτω κάποια στιγμή το 2019.