To «Ακίνητο Ποτάμι» του Άγγελου Φραντζή στον προγραμματισμό του HBO! - cinemagazine.gr
14:27
14/3

To «Ακίνητο Ποτάμι» του Άγγελου Φραντζή στον προγραμματισμό του HBO!

Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Άγγελου Φραντζή «Ακίνητο Ποτάμι» θα κυκλοφορήσει 21 Μαρτίου στους κινηματογράφους από τη Danaos Films.

Λίγους μήνες μετά τη βράβευσή του από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών στο 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και λίγες μέρες πριν την έξοδό της στις ελληνικές αίθουσες, στις 21 Μαρτίου από τη Danaos Films, το «Ακίνητο Ποτάμι», η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Άγγελου Φραντζή, πετυχαίνει μια ακόμα σημαντική αναγνώριση, την ένταξή της στο playlist του HBO Europe, ενός από τα μεγαλύτερα συνδρομητικά τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, με παρουσία σε 14 χώρες. Η ταινία, της οποίας τις διεθνείς πωλήσεις έχει αναλάβει η Heretic Outreach, κερδίζει έτσι πρόσβαση σε ένα δυνητικό κοινό εκατομμυρίων θεατών.

Γυρισμένο εξολοκλήρου στην Ρωσία και τη Λετονία το «Ακίνητο Ποτάμι» αποτελεί ίσως την πιο εντυπωσιακή παραγωγή που μας έχει χαρίσει το ελληνικά σινεμά τα τελευταία χρόνια, με την υπογραφή της Heretic. Το ατμοσφαιρικό δράμα μυστηρίου υποστηρίζεται από ένα διεθνές καστ με πρωταγωνιστές την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου (βραβευμένοι και οι δυο με τα Βραβεία Α’ Γυναικείου και Ανδρικού Ρόλου αντίστοιχα στα περσινά ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου).

Η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι, την Άννα και το Πέτρο, που μετακόμισε πρόσφατα από την Ελλάδα στη Σιβηρία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου. Με έκπληξη ανακαλύπτουν ότι η Άννα είναι έγκυος παρότι για μήνες δεν έχουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές. Ο μέχρι πρότινος αδιάρρηκτος δεσμός τους κλονίζεται. Τι έχει συμβεί; Τον απάτησε; Έχουν πέσει θύματα συνομωσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα; Αναζητώντας μια εξήγηση, οι δυο τους στρέφονται προς αντίθετες κατευθύνσεις και η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό. 

Με φόντο τα σχεδόν αποκαλυπτικά παγωμένα τοπία της Σιβηρίας, το «Ακίνητο Ποτάμι» είναι μια ταινία πάνω στα όρια του ανθρώπινου και ταυτόχρονα μια ταινία για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την πίστη που αγωνίζονται αέναα απέναντι στην αμφιβολία.

CREDITS
Παίζουν οι Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Indra Burkovska, Juris Bartkevičs, Ivars Puga, Guna Zarina, Katrīnepasternaka, Oskars Morozovs, Głebs Bełikovs, Kaspars Znotinš, Leonīds Lencs, Kirils Zaicevs Σενάριο Άγγελος Φραντζής, Σπύρος Κρίμπαλης Σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής Διεύθυνση Φωτογραφίας Simon Beaufils Μοντάζ Nelly Ollivault Σκηνικά Laura Dišlere Κοστούμια Κάτια Γκουλιώνη, levakupcāne, Ilze Kaša, Ilze Negribe Μουσική Coti K Παραγωγή Heretic, Mezzanine Films, Tasse Films, Alatas Films, The Gardens Συμπαραγωγή Blonde, Steficon, 2|35, Felony Productions, Dna Lab, Cinevera Lv Με την υποστήριξη ΕΚΚ, Cnc, National Film Center of Latvia, Film Riga, ERT Διεθνείς Πωλήσεις Heretic Outreach