Στίβεν Κινγκ παντός καιρού! Οι «Νυχτερίτες» γίνονται ταινία από τον Τζέιμς Γουάν - cinemagazine.gr
13:39
30/3

Στίβεν Κινγκ παντός καιρού! Οι «Νυχτερίτες» γίνονται ταινία από τον Τζέιμς Γουάν

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πετυχημένα βιβλία του γνωστού συγγραφέα παίρνει τον δρόμο προς την κινηματογραφική μεταφορά, 25 χρόνια μετά από την αντίστοιχη τηλεοπτική. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το «Tommyknockers», που κυκλοφόρησε στη χώρα μας με τον τίτλο «Οι Νυχτερίτες», γράφτηκε από τον Στίβεν Κινγκ το 1987 συνδυάζοντας τα αγαπημένα του θέματα, τη φαντασία με τον τρόμο. Το βιβλίο μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη το 1993 ως μίνι σειρά 2 επεισοδίων, χωρίς να έχει μείνει ακριβώς αξέχαστη στους fans του συγγραφέα. 

Στο σήμερα, ο Τζέιμς Γουάν («The Conjuring»), έχοντας πάρει μια πρώτη γεύση από τον θαυμαστό κόσμο του Κινγκ ως παραγωγός του πολύ πετυχημένου περσινού «It», θα συνεργαστεί με τον βετεράνο παραγωγό Λάρι Σανίτσκι (που είχε αναλάβει την παραγωγή της μίνι σειράς του 1993) για μια ταινία βασισμένη το βιβλίο. Η δυναμική του «Tommyknockers» είναι μέχρι και σήμερα αρκετά μεγάλη, καθώς από τις hardcover εκδόσεις βιβλίων του Κινγκ, βρίσκεται σήμερα στη δεύτερη θέση, πάνω από κλασικούς τίτλους όπως το «It», τη «Λάμψη» και το «Carrie». 

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοχη του βιβλίου: «Κάτι αλλόκοτο συνέβαινε στη μικρή ειδυλλιακή κωμόπολη Χέιβεν του Μέιν. Το ήσυχο μέρος όπου η συγγραφέας Μπόμπι Αντερσον ήλπιζε ν' αφοσιωθεί στο γράψιμο του καινούριου της βιβλίου αλλάζει μέρα τη μέρα μεταμορφώνεται. Κάτι έχει δώσει σε κάθε άντρα, γυναίκα και παιδί δυνάμεις και ιδιότητες ασύλληπτες για τα ανθρώπινα μέτρα. Κάτι, που έχει μετατρέψει την πόλη σε παγίδα θανάτου για τους ξένους. Κάτι, που φωλιάζει σ' ένα παράξενο μεταλλικό αντικείμενο, θαμμένο για χιλιάδες χρόνια, που η Μπόμπι ανακάλυψε τυχαία μια μέρα στο δάσος. Δεν είναι ότι η Μπόμπι και οι άλλοι καλοί άνθρωποι του Χέιβεν πούλησαν την ψυχή τους για να κερδίσουν όσα πρόσφερε αυτή η αποτρόπαια, σκοτεινή δύναμη. Είναι που έγιναν τα θύματα μιας διαβολικής κυριαρχίας μια εισβολής στο σώμα και την ψυχή-και το νου...»

Το project αναζητά αυτές τις μέρες το στούντιο που θα το αναλάβει και σύντομα θα έχουμε νεότερα για πρωταγωνιστές και ημερομηνία κυκλοφορίας.