Τρέιλερ για το «Sound of Metal», ένα από τα εντυπωσιακότερα σκηνοθετικά ντεμπούτα του 2020 - cinemagazine.gr
10:14
25/9

Τρέιλερ για το «Sound of Metal», ένα από τα εντυπωσιακότερα σκηνοθετικά ντεμπούτα του 2020

Η ταινία του Ντάριους Μάρντερ, που έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στις Νύχτες Πρεμιέρας, είναι από την πρώτη στιγμή της προβολής του στο φεστιβάλ του Τορόντο ένα από τα μπαλαντέρ του φετινού φεστιβαλικού κυκλώματος - κι ίσως όχι μόνο.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Ρούμπεν, ντράμερ και πρώην ηρωινομανής, ζει μια μποέμικη ζωή με την Λου, με την οποία έχουν ένα sludge metal ντουέτο. Ένα πρωινό όμως συνειδητοποιεί ξαφνικά ότι έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος της ακοής του. Η καινούργια πραγματικότητα, αμείλικτη όσο κι αν είναι, τον καλεί να συμφιλιωθεί μαζί της με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Με ασυνήθιστο υλικό, πολλά πράγματα να πει πάνω στον -λογιών- εθισμό και την κοινωνική εναρμόνιση, το δράμα του πρωτοεμφανιζόμενου Ντάριους Μάρντερ (σεναριογράφος του «Place Beyond the Pines» του Σιανφράνς, συζητιέται όσο λίγα φέτος. Πρώτιστα για την μεγάλη κεντρική ερμηνεία του Ριζ Άχμεντ (Έμμι για το «The Night Of»), που παραδίδει ερμηνεία βεληνεκούς - γιατί όχι; - από εκείνες που θα είναι στο τραπέζι ενώσεων και ακαδημιών όταν έρθει ο καιρός των τιμών. Κι έπειτα για μια ευφάνταστη και συγκλονιστική σχεδίαση του ηχητικού μέρους της ταινίας, που αναμένεται να μας...ξεβολέψει με το τι θα πει αισθητηριακή απώλεια.

Ο Άχμεντ, που έκανε κι ενα 6μηνο εντατικό μάθημα ως drummer, δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο, όπως και η (θαυμάσια) Ολίβια Κουκ. Αρχικά το ζευγάρι ήταν να πάει στους Ματίας Σένερτς και Ντακότα Τζόνσον. Οι υποστηρικτικοί ρόλοι είναι στους Λόρεν Ρίντλοφ και Ματιέ Αμαλρίκ. Η ταινία είναι προγραμματισμένη για τις 20 Νοεμβρίου από την Amazon, οι θεατές του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Αθήνας όμως θα μπορέσουν να το απολαύσουν στις 30/9 και τις 2/10 στην Αίγλη και την Στέλλα αντίστοιχα.