15:33
26/6

Τρέιλερ «Sorry We Missed You»: Ο κοινωνικός ρεαλισμός του Κέν Λόουτς

Ο βρετανός επέστρεψε φέτος στις Κάννες με νέα ταινία και λίγους μήνες μετά παρουσιάζει το πρώτο τρέιλερ μιας ιστορίας που δοκιμάζει τις αντοχές ενός ζευγαριού της εργατικής τάξης που βιώνει τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης.  

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πιστός στα θέματα κοινωνικού ρεαλισμού που αναλύουν οι ταινίες του, ο Κεν Λόουτς βρέθηκε ξανά φέτος στις Κάννες, λίγα χρόνια μετά τον θρίαμβό του με το «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ». Το «Sorry We Missed You» έβαλε και πάλι στο επίκεντρο τα αδιέξοδα της εργατικής τάξης και ήρθε ως φυσική συνέχεια του προηγούμενου - διαβαστέ αναλυτικά τη γνώμη του ΣΙΝΕΜΑ για την ταινία εδώ.

Λίγους μήνες μετά έρχεται και το τρέιλερ της ταινίας, λίγο πριν αυτή ξεκινήσει το ταξίδι της κινηματογραφικής διανομής της. Η ταινία, σύμφωνα με την επίσημη σύνοψή της, παρακολουθεί διακριτικά τις προσπάθειες ενός ζευγαριού, του Ρίκι και της Άμπι, να ξαναβρεί τα στηρίγματά για την οικογένειά του μετά την οικονομική κρίση του 2008. Ο Ρίκι αποφασίζε να δουλέψει ως αυτοαπασχολούμενος οδηγός σε μια εταιρεία ταχυμεταφορών και η Άμπι εκφράζει επιφυλάξεις τονίζοντας μεταξύ άλλων το υψηλό κόστος ενοικίασης του βαν που θα χρειαστεί ο άντρας της, αλλά και το ότι θα πρέπει να πουλήσουν το δικό της αυτοκίνητο που χρειάζεται για τη δουλειά (κατ’ οίκον νοσηλεία).

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ που κυκλοφόρησε.