13:51
11/7

Η Σοφία Λόρεν επιστρέφει στο σινεμά ως Madame Rosa στη νέα μεταφορά του βιβλίου «Η Ζωή Μπροστά σου»

Το βιβλίο του Ρομέν Γκαρί εμπνέει τον γιο της Λόρεν, Εντοάρντο Πόντι, για μια σύγχρονη κινηματογραφική  μεταφορά, 30 χρόνια μετά την αντίστοιχη του Μόσι Μιζραχί που κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Δέκα χρόνια μετά το «Nine» του Ρομπ Μάρσαλ, η 84χρονη σήμερα Σοφία Λόρεν επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για χάρη του γιου της, Εντοάρντο Πόντι.  Η Λόρεν θα υποδυθεί τη Madame Rosa, μια γυναίκα που στο παρελθόν επιβίωσε του Ολοκαυτώματος και σήμερα αναπτύσσει δεσμούς με ένα νεαρό παιδί προσφύγων από τη Σενεγάλη. 

Η ταινία θα είναι μια κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου που έγραψε ο Ρομέν Γκαρί το 1975 με τίτλο «La vie devant soi» (κυκλοφορεί στα ελληνικά ως «Η Ζωή Μπροστά σου»). Το βιβλίο είχε μεταφερθεί ξανά, λίγα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, το 1978 από τον ισραηλινό Μόσι Μιζραχί, με τη Σιμόν Σινιορέ να υποδύεται το ρόλο που θα παίξει τώρα η Λόρεν, και τίτλο «Madame Rosa». Η ταινία είχε κερδίσει τότε το Όσκαρ Καλύτερου Ξενόγλωσσου Φιλμ.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στην Ιταλία, με τον σκηνοθέτη να ξεκαθαρίζει πως η δική του μεταφορά θα έχει πολλές διαφορές με το φιλμ του 1978, ενώ δήλωσε χαρούμενος για την τρίτη φορά που του δίνεται η ευκαιρία να σκηνοθετήσει τη μητέρα του: «Στα 84 της θέλει να βάλει όλες της τις δυνάμεις για μια ταινία γεμάτη με σωματικές και συναισθηματικές προκλήσεις. Η ενέργεια και το πάθος που βάζει σε κάθε σκηνή είναι πραγματικά ένα υπέροχο θέαμα.»

Αντίστοιχα, η Λόρεν ανέφερε: Ο γιος μου με ξέρει πολύ καλά. Ξέρει κάθε εκατοστό του προσώπου, της καρδιάς μου και της ψυχής μου. Θα προχωρήσει στο επόμενο πλάνο μόνο όταν ξέρει ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό.» 

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, η ταινία θα είναι έτοιμη τον Μάρτιο του 2020. Θυμηθείτε τη στιγμή που το «Madame Rosa» κέρδισε το Όσκαρ στα βραβεία της αμερικανικής Ακαδημίας το 1978.