10:35
10/10

Μέριλ Στριπ, Γκάρι Όλντμαν, Αντόνιο Μπαντέρας, Ντέιβιντ Σουίμερ στο «The Laundromat» του Σόντερμπεργκ

Το πολύκροτο θέμα των τελευταίων χρόνων, με τις υπηρεσίες του δικηγόρου Μοσάκ Φονσέκα προς τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, κατέληξε στο Netflix και προσελκύει σπουδαία ονόματα. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Οι εποχές που ο Στίβεν Σόντερμπεργκ διακήρυττε εμφατικά πως εγκαταλείπει το σινεμά ανήκουν οριστικά στο παρελθόν, με το ίδιο να βρίσκει καταφύγιο σε πειράματα είτε αφηγηματικής φύσεως, όπως το γύρισμα με iPhone του «Unsane», είτε διανομής όπως η εκτός στούντιο προώθηση του «Logan Lucky». Όπως και να 'χει, όλα αυτά κρατούν τον Σόντερμπεργκ ενεργό στο χώρο, ο οποίος θα επιστρέψει με ένα project πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τα τελευταία του. 

Το «The Laundromat» θα είναι μια ταινία που θα εξερευνά, όσο πιο αναλυτικά γίνεται, το γνωστό σκάνδαλο Panama Papers που πρωτοήρθε στην επικαιρότητα το 2015, όταν διέρρευσαν 11,5 εκατομμύρια έγγραφα της νομικής εταιρίας που διηύθυνε ο γνωστός δικηγόρος Μοσάκ Φονσέκα και αφορούσαν αμέτρητες υποθέσεις διακίνησης χρημάτων των οποίων οι κάτοχοι δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. 

Η είδηση για την ταινία πρωτοβγήκε πριν λίγους μήνες με την υποσημειώση ότι θα είναι μια φιλόδοξη παραγωγή που μάλλον θα προσελκύσει γνωστά ονόματα και σύντομα μάθαμε τί ακριβώς σημαίνει αυτό. Βασικούς ρόλους για την ταινία έκλεισαν μέσα σε χρόνο ρεκόρ οι Μέριλ Στριπ, Γκάρι Όλντμαν και Αντόνιο Μπαντέρας με την υπόσχεση πως έπονται και άλλοι. 

Τώρα έχουμε νεότερα. Για να βγουν τα κόστη μιας παραγωγής που όλο και μεγάλωνε, το Netflix δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότησή της παίρνοντας φυσικά ως αντάλλαγμα τη διανομή - αποκλειστική ή όχι μένει να το μάθουμε. Η είδηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της κινητικότητας που είχε αναπτύξει η πλατφόρμα σχετικά με το καυτό θέμα των Panama Papers και την πρόθεσή της να κάνει δική της ταινία από το 2016. Τελικά και οι 2 πλευρές αντιλήφθηκαν πως η παρουσία 2 ταινιών με το ίδιο θέμα μόνο κακό θα κάνει σε αυτές, με αποτέλεσμα να ενώσουν τις δυνάμεις τους. 

Παράλληλα, την ανακοίνωση συμπλήρωσε και η είδηση για νέα ονόματα που προστίθενται στο καστ. Τη γνωστή ως τώρα τριάδα, θα συνοδεύει ο Ντέιβιντ Σουίμερ («Friends»), ενώ λίγο πριν το κλείσιμο συμφωνίας είναι και οι Γουίλ Φόρτε («Νεμπράσκα») και Ράιλι Κιου («Mad Max: Fury Road», «Logan Lucky»). 

Θυμίζουμε πως η τελευταία ταινία του Σόντερμπεργκ, «Unsane», προβλήθηκε τον Φεβρουάριο στο φεστιβάλ του Βερολίνου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Μέριλ Στριπ, Γκάρι Όλντμαν, Αντόνιο Μπαντέρας, Ντέιβιντ Σουίμερ στο «The Laundromat» του Σόντερμπεργκ
  • Μέριλ Στριπ, Γκάρι Όλντμαν, Αντόνιο Μπαντέρας, Ντέιβιντ Σουίμερ στο «The Laundromat» του Σόντερμπεργκ