Τρέιλερ: Εσείς θα κλείσετε θέση για το τηλεοπτικό «Snowpiercer»; - cinemagazine.gr
10:42
7/5

Τρέιλερ: Εσείς θα κλείσετε θέση για το τηλεοπτικό «Snowpiercer»;

Μία από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας αυτής της δεκαετίας βγάζει εισιτήριο για τη μικρή οθόνη.

Από τον Πάνο Γκένα

Ένα τρένο ταξιδεύει ατέρμονα γύρω από τη Γη και φιλοξενεί τους μοναδικούς επιζώντες ενός φονικού παγετού. Οι ισορροπίες, ωστόσο, στην ταξικά χωρισμένη αμαξοστοιχία απειλούνται καθώς οι εξαθλιωμένοι φτωχοί εξεγείρονται εναντίον των πλουσίων καταπιεστών τους που διατηρούν τον έλεγχο του συρμού.

Μερικά χρόνια πριν τον Χρυσό Φοίνικα και τα Όσκαρ, ο Μπονγκ Τζουν-Χο είχε αφήσει θετικότατες εντυπώσεις με το αγγλόφωνο «Snowpiercer». Η ταινία φιλοξένησε ένα all-star καστ (μία απολαυστική Τίλντα Σουίντον και τους Τζον Χερτ, Κρις Έβανς, Τζέιμι Μπελ, Οκτάβια Σπένσερ και Εντ Χάρις μεταξύ άλλων) και ξεπέρασε με άνεση τον σκόπελο της «ξένης» παραγωγής, πάνω στην οποία σκόνταψαν αρκετοί αξιόλογοι σύγχρονοι Ασιάτες σκηνοθέτες.

Η επιτυχής μίξη των κινηματογραφικών ειδών, η καταστρατήγηση των στεγανών τους, το οργανικά προσαρμοσμένο στο σώμα της ταινίας μαύρο χιούμορ, η αφηγηματική πληθωρικότητα και η μόνιμη κατάσταση εγρήγορσης στην οποία υπέβαλε τη σκέψη του θεατή, έδωσαν με τα χρόνια στο «Snowpiercer» ένα αξιόλογο κοινό θαυμαστών.

Διόλου τυχαία το αμερικάνικο ΤBS ανέπτυξε το τηλεοπτικό ριμέικ της ταινίας σε σενάριο του Τζος Φρίντμαν (συν-σεναριογράφος του «Πόλεμου των Κόσμων», «Avatar 2») που υπήρξε δημιουργός του «Terminator: The Sarah Connor Chronicles». Στη σειρά θα πρωταγωνιστεί η Τζένιφερ Κόνελι και μαζί της οι Άλισον Ράιτ («The Americans»), Μίκι Σάμνερ («Frances Ha») και ο Ντέιβιντ Ντιγκς (του υπερεπιτυχημένου μιούζικαλ «Hamilton») μεταξύ άλλων.

Την παραγωγή ανέλαβε ο βραβευμένος σεναριογράφος και παραγωγός του «Orphan Black» Γκράεμ Μάνσον ενώ αρχικά τη σκηνοθεσία του πιλότου είχε ο Σκοτ Ντέρικσον («Doctor Strange»). Στην πορεία, ο Μάνσον συγκρούστηκε με τον σεναριογράφο Τζος Φρίντμαν, με τον δεύτερο να αποχωρεί από τη σειρά λόγω δημιουργικών διαφορών και τον Ντέρικσον να αρνείται να κάνει νέα γυρίσματα λέγοντας πως το σενάριο του Φρίντμαν ήταν το καλύτερο δυνατό για τη σειρά και ότι ο πιλότος που γύρισε είναι η καλύτερη δουλειά του ως σήμερα. 

Οι δημιουργικές διαφωνίες καθυστέρησαν αρκετά τη μετάδοση της σειράς, η οποία έρχεται στους τηλεοπτικούς δέκτες στις 17 Μαΐου. Δείτε το τρέιλερ παρακάτω και επιβιβαστείτε.