«Εκθαμβωτικό, ωμό και βίαιο»: Η Εϊμι Ανταμς επιστρέφει για να παίξει με «Αιχμηρά Αντικείμενα» - cinemagazine.gr
9:05
6/7

«Εκθαμβωτικό, ωμό και βίαιο»: Η Εϊμι Ανταμς επιστρέφει για να παίξει με «Αιχμηρά Αντικείμενα»

Το βραβευμένο μυθιστόρημα της Τζίλιαν Φλιν «Αιχμηρά Αντικείμενα», έρχεται την Κυριακή 8 Ιουλίου στο ΗΒΟ με πρωταγωνίστρια την Εϊμι Ανταμς και οι πρώτες κριτικές είναι ενθουσιώδεις.

Από τον Πάνο Γκένα

Μία δημιουργική ομάδα που έχει συγκεντρώσει κινηματογραφικά βραβεία, εξαιρετικές κριτικές, μεγάλες πωλήσεις είναι υπεύθυνη για τη φιλόδοξη μεταφορά του μυθιστορήματος «Αιχμηρά Αντικείμενα» (Sharp Objects) για λογαριασμό του ΗΒΟ. Η συγγραφέας Τζίλιαν Φλιν («Gone Girl»), η σεναριογράφος του «Mad Men» Μάρτι Νόξον, η πέντε φορές υποψήφια για Όσκαρ, Είμι Άνταμς, και ο σκηνοθέτης Ζαν Μαρκ Βαλέ («Dallas Buyers Club»), φρέσκος μετά την επιτυχία του «Big Little Lies», έρχονται για να εμποτίσουν τα καλοκαιρινά βράδια σας με μυστήριο.

 

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του βιβλίου

Η πρωταγωνίστριά του Καμίλ Πρίκερ, δημοσιογράφος, επιστρέφει ύστερα από χρόνια στη γενέτειρά της με αφορμή τους φόνους δύο νεαρών κοριτσιών την εξιχνίαση των οποίων καλείται να καλύψει για λογαριασμό της εφημερίδας της. Η επιστροφή της θα την αναγκάσει να έρθει ξανά σε επαφή με την οικογένειά της από την οποία έχει αποξενωθεί και θα ξαναξυπνήσει τις μνήμες της οικογενειακής τραγωδίας που βαραίνουν το παρελθόν της. Παράλληλα η αστυνομική έρευνα που διενεργείται μοιάζει αδιέξοδη και η μόνη λύση για να λυθεί το παζλ των φόνων είναι η κατάδυση της Καμίλ στην προσωπική της κόλαση. 

Η σειρά αποτελείται από οχτώ επεισόδια και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου 2018 από το συνδρομητικό κανάλι. Το «Αιχμηρά Αντικείμενα» θα σημάνει την επιστροφή του Ζαν-Μαρκ Βαλέ μετά την υπερ-επιτυχημένη (και πολυβραβευμένη) πρώτη σεζόν του «Big Little Lies», ενώ το σενάριο υπογράφει η Μάρτι Νόξον, δημιουργός των «To the Bone» και «UnREAL».

Οι πρώτες κριτικές κάνουν λόγο για ένα «εξαιρετικό, γοτθικό μυστήριο» (Slashfilm), μία «σοφιστικέ, ψυχαγωγική σειρά» (Boston Globe), που είναι «εκθαμβωτική, ωμή και βίαια όμορφη» (Vanity Fair), και φυσικά όλοι επαινούν την ερμηνεία της Έιμι Άνταμς. Μαζί της συμπρωταγωνιστούν η σπουδαία καρατερίστα Πατρίσια Κλάρκσον («Ο Παράδεισος είναι Μακριά», «Το Νησί των Καταραμένων»), ο Κρις Μεσίνα («Επιχείρηση Argo») και η Ελίζαμπεθ Πέρκινς («Big», «Οι Φλίντστοουνς»). 

Η Έιμι Άνταμς σχολιάζοντας την εμπειρία της όσο υποδυόταν τη βασική ηρωίδα, Καμίλ, δήλωσε: «Ξυπνούσα κατά τη διάρκεια της νύχτας και ένιωθα έναν ανεξήγητο τρόμο και αηδία, και έπρεπε να βρω τρόπο να κρατώ απόστάσεις. Τούτου λεχθέντος, οι σκηνές που είχα με την Πατρίσια [σ.τ.σ. Κλάρκσον, η οποία υποδύεται τη μητέρα της Καμίλ], ήταν οι πιο δύσκολες».

Δείτε το τρέιλερ κι ετοιμαστείτε να «ξεφυλλίσετε» τις ανατριχιαστικές σελίδες του βιβλίου, αυτό το καλοκαίρι! Το πρώτο επεισόδιο του «Sharp Objects» θα προβληθεί στις 8 Ιουλίου.