Πόσα motherf***er προλαβαίνεις να ακούσεις στο νέο τρέιλερ του «Shaft»; - cinemagazine.gr
10:10
5/6

Πόσα motherf***er προλαβαίνεις να ακούσεις στο νέο τρέιλερ του «Shaft»;

Το τέλειο blaxploitation του '71 και το, όχι τόσο τέλειο του 2000, δίνουν χώρο για τον «Shaft» της τρίτης γενιάς που προορίζεται για το καλοκαίρι στις ΗΠΑ. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Exploitation είναι ένας όρος που χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει ταινίες που έκαναν το ταμείο τους βασισμένες σε γραφική βία, κάμποσο γυμνό και μια σειρά από μόδες που χαρακτήριζαν μια εποχή, μια κάστα ή μια φυλετική περιγραφή. Τέτοιου είδους ταινίες υπάρχουν από την δεκαετία του '20 και του '30, όμως η μεγάλη τους άνθιση ήταν το '60 και κυρίως τα πρώτα χρόνια του '70. Και το «Shaft» είναι ο πρίγκιπας των exploitation με μαύρους - εξού το blaxploitation - αφ' ενός γιατί είναι καλοφτιαγμένο και αφ' ετέρου γιατί βοηθούντος και του τέλειου σάουντρακ του Άιζακ Χέις (Όσκαρ το '71) έσπασε το φράγμα της υποκουλτούρας που μάντρωνε το είδος.

Μετά το πρώτο έργο λοιπόν του '71, σχεδόν 30 χρόνια μετά ήρθε ο γιος του Shaft, με το πρόσωπο του αρμοδίου Σάμιουελ Τζάκσον σε σκηνοθεσία του πρόσφατα χαμένου Τζον Σίνγκλετον να παίξει στο έτσι κι αλλιώς μεγαλύτερο κοινό ενός αρκετά αλλαγμένου κόσμου. Τώρα, 19 χρόνια μετά, έρχεται ο γιος του γιου, που δεν είναι βέβαια badass, αλλά ένας πτυχιούχος του ΜΙΤ που για να μάθει πως πέθανε ο καλύτερός του φίλος θα χρειαστεί την «τεχνογνωσία δρόμου» του πατέρα του.

Στο νέο, ακατάλληλο και πιο επιθετικό (σε αναλογία με το marketing που ξεκινά από εδώ και πέρα) τρέιλερ της ταινίας, ο Σάμιουελ Τζάκσον παίρνει μπρος και μας παρουσιάζει λίγη από αυτή την τεχνογνωσία, με τη «motherf***er» να εξαπολύονται απο παντού. Η ταινία κυκλοφορεί στις ΗΠΑ στις 14 Ιουνίου, με τον ίδιο τίτλο που κυκλοφόρησαν και οι 2 προηγούμενες, δηλαδή «Shaft», αν και πρόκειται για συνέχεια και όχι για ριμέικ. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Πόσα motherf***er προλαβαίνεις να ακούσεις στο νέο τρέιλερ του «Shaft»;
  • Πόσα motherf***er προλαβαίνεις να ακούσεις στο νέο τρέιλερ του «Shaft»;