Το «Ερωτικό Κτήνος» ετοιμάζεται για πρίκουελ στη μικρή οθόνη - cinemagazine.gr
10:37
20/8

Το «Ερωτικό Κτήνος» ετοιμάζεται για πρίκουελ στη μικρή οθόνη

Το εξαιρετικό ντεμπούτο του Τζόναθαν Γκλέιζερ δίνει αφορμή για μία νέα τηλεοπτική σειρά.

Το «Sexy Beast», ένα από τα πιο εντυπωσιακά και αναπάντεχα ντεμπούτα του βρετανικού σινεμά, αποτέλεσε το κινηματογραφικό εφαλτήριο του Τζόναθαν Γκλέιζερ από τη σκηνοθεσία βίντεο κλιπ. Πριν το αριστουργηματικό «Under the Skin» και το μυστηριακό «Birth» ο Γκλέιζερ επιχείρησε έναν θρασύ και από πολλές απόψεις αιφνίδιο συνδυασμό μαύρης κωμωδίας και γκανγκστερικής περιπέτειας, με άφθονες σουρεαλιστικές σφήνες, ο οποίος έφτασε μέχρι τα Όσκαρ χάρη στην δαιμόνια ερμηνεία του Μπεν Κίνγκσλεϊ.

Δεκαεφτά χρόνια μετά, το Deadline αναφέρει πως ένα πρίκουελ του «Sexy Beast» ετοιμάζεται για τη μικρή οθόνη, με σκοπό να μας πάει πίσω στο ένοχο παρελθόν των αντι-ηρώων του. Στο «Ερωτικό Κτήνος», ο Γκαλ (Ρέι Γουίνστοουν) έχει αφήσει στο παρελθόν την παρανομία και μαζί με την Ντίντι, την εντυπωσιακή του σύντροφο, απολαμβάνει τον καυτό μεσογειακό ήλιο σε μια απομονωμένη βίλα στην επαρχία της Ισπανίας. Όλα κινούνται στους ρυθμούς της θερινής ραστώνης μέχρι που το ζευγάρι επισκέπτεται ο Ντον (Μπεν Κίνγκσλεϊ), ένας ημιπαράφρων αρχιμαφιόζος ο οποίος προτείνει στον Γκαλ να ταξιδέψει στην Αγγλία για ένα τελευταίο μεγάλο «κόλπο». Αν και τελείως αρνητικός σε αυτή την προοπτική, ο Γκαλ δέχεται τελικά από τον Ντον μια προσφορά την οποία αδυνατεί να αρνηθεί.

Το πρίκουελ έχει αναλάβει ο Μάικλ Καλεό, σεναριογράφος της «Επικίνδυνης Οικογένειας» και story editor του «The Sopranos». Μακάρι το πρίκουελ να είναι κοντά στους αριστοτεχνικά σμιλευμένους χαρακτήρες, τους φρενήρεις διαλόγους και την ευρηματική σκηνοθεσία του πρωτότυπου. Αλλιώς θα αναλάβει ο Μπεν Κίνγκσλεϊ!