8:34
11/1

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει νέο ντοκιμαντέρ για τον Μπομπ Ντίλαν

Το «Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese» ανακοινώθηκε από το Netflix και θα προβληθεί μέσα στο 2019. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το 2005, ο Μάρτιν Σκορσέζε συνάντησε τον Μπομπ Ντίλαν για το ντοκιμαντέρ «No Direction Home: Bob Dylan» όμως η όρεξη του πρώτου και οι πολυποίκιλες μουσικές διαδρομές του δεύτερου δείχνουν το δρόμο για μια δεύτερη συνεργασία. Έτσι το Netflix ανακοίνωσε χθες, μέσω του Variety, πως στο 2019 θα δούμε το ντοκιμαντέρ «Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese», τη δεύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο ανδρών. 

Η παραγωγή είναι μέρος της συμφωνίας που έχει κάνει ο Σκορσέζε με το Netflix για τρεις ταινίες, με το «Irishman» και ένα reunion show της κωμικής σειράς «Second City Television» να αποτελούν τα άλλα δύο. Το φιλμ για τον Ντίλαν θα εστιάζει στην χρονική περίοδο 1975-76 και την «Rolling Thunder Revue» τουρνέ του καλλιτέχνη και θα είναι κάτι μεταξύ ντοκιμαντέρ, συναυλίας και χαοτικού ονείρου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του άρθρου, το Netflix ήθελε πρώτα να επιβεβαιωθεί ότι ο Ντίλαν θα δεχτεί να μιλήσει για λογαριασμό του ντοκιμαντέρ, καθώς εδώ και χρόνια σπανίως εμφανίζεται σε συνεντεύξεις. Κάτι τέτοιο έγινε δεκτό από τη μεριά του Ντίλαν, αν και το concept της ταινίας δε θα βασιστεί κυρίως στις συνεντεύξεις του ίδιου και των συνεργατών του, αλλά θα έχει εντελώς διαφορετική μορφή σε σχέση με το «No Direction Home». 

Δεν δόθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία για το ντοκιμαντέρ, όμως ο στόχος είναι να πρβληθεί φέτος το φθινόπωρο.