Η «Μαύρη Χήρα» δεν φοβάται κορονοϊό και κυκλοφορεί νέο τρέιλερ για την πρωτομαγιάτικη έξοδό της - cinemagazine.gr
10:03
10/3

Η «Μαύρη Χήρα» δεν φοβάται κορονοϊό και κυκλοφορεί νέο τρέιλερ για την πρωτομαγιάτικη έξοδό της

Η Σκάρλετ Γιόχανσον συμμαχεί με μία ευνοούμενη, έναν ήρωα από την κόλαση και μία «Μικρή Κυρία» για την (αργοπορημένη) σόλο ταινία «Black Widow».

Από τον Πάνο Γκένα

Μαύρες Χήρες μετά τα Όσκαρ!

Η Σκάρλετ Γιοχάνσον (διπλή υποψηφιότητα Α' Γυναικείου για «Ιστορία Γάμου», Β' Γυναικείου για «Τζότζο») και η Φλόρενς Πιου (Β' Γυναικείου για «Μικρές Κυρίες») δίνουν ραντεβού στη σόλο περιπέτεια της «Μαύρης Χήρας» που αναμένεται την Πρωτομαγιά, εκτός κι αν τις επόμενες εβδομάδες η Ντίσνεϊ προχωρήσει σε αναβολή κυκλοφορίας.

Με σχετικά πρόσφατες επιτυχίες την «Captain Marvel», την κατάκτηση της κορυφής του παγκόσμιου box office με την «Τελευταία Πράξη» των Avengers, η γαργαντουϊκή Marvel δηλώνει έτοιμη για τη Φάση ΙV του κινηματογραφικού της σύμπαντος (διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Marvel επέλαση! Το στούντιο ανακοίνωσε τους τίτλους και τις ημερομηνίες εξόδου της Φάσης 4) με αφετηρία την αργοπορημένη «Black Widow» σε σκηνοθεσία Κέιτ Σόρτλαντ («Lore», «Berlin Syndrome»).

Η πλοκή θα ξεκινά αμέσως μετά τα γεγονότα του «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» και θα αποκαλύπτει αρκετά το παρελθόν της Μαύρης Χήρας. Πριν μερικούς μήνες στην έκθεση D23 η Ντίσνεϊ αποκάλυψε το πόστερ της ταινίας δίνοντας έμμεσα μία πρώτη εικόνα του Ντέιβιντ Χάρμπουρ, αλλά και της νέας, λευκής στολής της Μαύρης Χήρας. Κι αν νομίζατε πως είναι μόνη, κάνετε λάθος.

Σύμφωνα με τη συμπρωταγωνίστρια της Γιοχάνσον, Ρέιτσελ Βάις, το κωδικό όνομα Black Widow θα χρησιμοποιείται κι από άλλες γυναίκες-μέλη του ομώνυμου προγράμματος στην ταινία. Η Νατάσα Ρομανόφ (Σκάρλετ Γιοχάνσον) αποτελεί άλλωστε μία από τις καλύτερες πράκτορες του ψυχροπολεμικού Black Widow Ops Program, που είχε στόχο να εκπαιδεύσει την πιο θανάσιμη κατάσκοπο του πλανήτη σε αντιστοιχία με το πρόγραμμα Winter Soldier (Στρατιώτης του Χειμώνα). «Υπάρχουν αρκετές... Εγώ είμαι μία Μαύρη Χήρα, και φυσικά η Σκάρλετ και η Φλόρενς [Πιου]. Υπάρχουν κι άλλοι χαρακτήρες που θα διαπιστώσετε πως είναι Μαύρες Χήρες», δήλωσε χαρακτηριστικά η Βάις.

Στην ταινία μαζί με τη Γιοχάνσον, τη Βάις και την Πιού συμπρωταγωνιστεί ο Ντέιβιντ Χάρμπουρ ως Red Guardian, τη σοβιετική απάντηση στον Captain America. Η έκπληξη πάντως της ταινίας αποκαλύφθηκε κάπως απότομα από ένα ρεπορτάζ του Deadline στα Saturn Awards. Συγκεκριμένα, μιλώντας για την ερμηνεία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στο «Avengers: Endgame», το ρεπορτάζ ανέφερε πως θα τον ξαναδούμε άλλη μια φορά με τη στολή του «Iron Μan» στην ταινία «Black Widow», κάτι που δικαιολογείται από το γεγονός πως η ταινία θα διαδραματίζεται μετά το «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος», οπότε χρειάστηκαν συμπληρωματικές σκηνές από τον ίδιο.

Μία ξεχωριστή ταινία «Black Widow» υπήρχε ως έντονη φήμη ήδη από την εμφάνιση της ηρωίδας στο δεύτερο μέρος του «Iron Man», αλλά η λανθασμένη - όπως αποδείχθηκε - εντύπωση πως οι κόμικ ταινίες αφιερώμενες σε γυναίκες ηρωίδες δεν «τραβούν στα ταμεία» κόστισε σε χρόνο. Τελικά η «Μαύρη Χήρα» της Marvel προχώρησε με καθυστέρηση και το σενάριο φέρει την υπογραφή της σκηνοθέτιδας και των Ζακ Σέιφερ («Ψυχρά κι Ανάποδα: Η Περιπέτεια του Όλαφ») και Νεντ Μπένσον («Η Εξαφάνιση της Έλενορ Ρίγκμπι»). Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες 1η Μαΐου 2020.

Δείτε στη συνέχεια την Σκάρλετ Γιοχάνσον να μιλά για τα 10 χρόνια «μαύρης χήρας» αποκλειστικά στο Entertainment Weekly.

Marvel Cinematic Universe

ΦΑΣΗ Ι
«Iron Man» (2008) του Τζο Φαβρό
«Ο Απίθανος Hulk» (2008) του Λούις Λετεριέ
«Iron Man 2» (2010) του Τζο Φαβρό
«Thor» (2011) του Κένεθ Μπράνα
«Ο Πρώτος Εκδικητής: Captain America» (2011) του Τζο Τζόνστον
«Οι Εκδικητές» (2012) του Τζος Γουίντον

ΦΑΣΗ ΙΙ
«Iron Man 3» (2013) του Σεΐν Μπλακ
«Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» (2013) του Άλαν Τέιλορ
«Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα» (2014) των Άντονι & Τζο Ρούσο
«Οι Φύλακες του Γαλαξία» (2014) του Τζέιμς Γκαν
«Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron» (2015) του Τζος Γουίντον
«Ant-Man» (2015) του Πέιτον Ριντ

ΦΑΣΗ ΙΙΙ
«Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» (2016) των Άντονι & Τζο Ρούσο
«Doctor Strange» (2016) του Σκοτ Ντέρικσον
«Φύλακες του Γαλαξία 2» (2017) του Τζέιμς Γκαν
«Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του» (2017) του Τζον Γουότς
«Thor: Ragnarok» (2017) του Τάικα Γουαϊτίτι
«Black Panther» (2018) του Ράιαν Κούγκλερ
«Avengers: Infinity War» (2018) των Άντονι & Τζο Ρούσο
«Ant-Man and the Wasp» (2018) του Πέιτον Ριντ
«Captain Marvel» (Μάρτιος 2019) των Άννα Μποντεν & Ράιαν Φλεκ
«Avengers: Endgame» (Απρίλιος 2019) των Άντονι & Τζο Ρούσο
«Spider-Man: Far From Home» (Ιούλιος 2019) του Τζον Γουότς

ΦΑΣΗ ΙV
«Black Widow» (1 Μαΐου 2020)
«The Falcon and the Winter Soldier» (Φθινόπωρο 2020, Disney+)
«The Eternals» (6 Νοεμβρίου 2020)
«Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings» (12 Φεβρουαρίου 2021)
«WandaVision» (Άνοιξη 2021, Disney+)
«Loki» (Άνοιξη 2021, Disney+)
«Doctor Strange in the Multiverse of Madness» (7 Μαΐου 2021)
«What If?» (Καλοκαίρι 2021, Disney+)
«Hawkeye» (Φθινόπωρο 2021, Disney+)
«Thor: Love and Thunder» (5 Νοεμβρίου 2021)