Ο Τζέιμς Γουάν φέρνει το «Salem's Lot» του Στίβεν Κινγκ στον κινηματογράφο - cinemagazine.gr
11:58
25/4

Ο Τζέιμς Γουάν φέρνει το «Salem's Lot» του Στίβεν Κινγκ στον κινηματογράφο

Ο δημιουργός του Conjuring Universe επιμελείται την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του γνωστού βιβλίου του Κινγκ, μετά από 2 αντίστοιχες τηλεοπτικές στο παρελθόν.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Στα σχεδόν μηνιαία νέα για μια καινούρια διασκευή βιβλίου του Στιβεν Κινγκ προστίθεται η χθεσινή είδηση πως ένα τα πρώτα και πιο γνωστά βιβλία του συγγρεαφέα, που έχει μεταφερθεί 2 φορές ως τώρα στην τηλεόραση ως μίνι σειρά, οδεύει προς τη μεγάλη οθόνη. Το «Salem's Lot», γραμμένο από τον Κινγκ το 1975, παραμένει ως σήμερα αγαπημένο στις τάξεις των θαυμαστών του και έχει ως θέμα την κατάσταση που επικρατεί σε μια μικρή πόλη της πολιτείας Μέιν στην οποία επιστρέφει ένας συγγραφέας για να αντιληφθεί πως κάτι τρομακτικό υπάρχει πια εκεί. 

Το όνομα του Τζέιμς Γουάν εμπλέκεται με τη μεταφορά, καθώς θα γίνει μέσω δικής του παραγωγής και με σενάριο που επιμελείται ο Γκάρι Ντάουμπερμαν, ο οποίος έχει ξαναδουλέψει σε βιβλίο του Κινγκ, έχοντας γράψει τις προσαρμογές του «It» και «It Chapter 2», ενώ έχει εντρυφήσει και στο Conjuring Universe του Γουάν, γράφοντας τα σενάρια για τα «Άναμπελ» και «Καλόγρια». Το όνομα του Γουάν είχε ξανακουστεί πέρυσι στον κόσμο του Κινγκ, με τον ίδιο να αναλαμβάνει την ανάπτυξη μιας μεταφοράς του βιβλίου «Οι Νυχτερίτες», χωρίς να έχουμε ακόμη νεότερα για αυτό το πρότζεκτ.

Το «Salem's Lot» διασκευάστηκε πρώτα το 1979, όταν το βιβλίο ήταν ακόμη σχετικά φρέσκο, από τον Τόμπι Χούπερ, ενώ η δεύτερη μινι σειρά έγινε το 2004. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί φυσικά και στα ελληνικά (με τίτλο «Σάλεμς Λοτ») και αυτή είναι η επίσημη σύνοψή του:

«Το Σάλεμς Λοτ είναι μια μικρή πόλη με άσπρα παραδοσιακά σπίτια, δρόμους που πλαισιώνονται από δεντροστοιχίες και εκκλησίες με επιβλητικά καμπαναριά. Εκείνο το καλοκαίρι στο Σάλεμς Λοτ ήταν ένα καλοκαίρι επιστροφής· ο Μπεν Μέαρς επέστρεψε στην πόλη με την ελπίδα να εξορκίσει τους δικούς του δαίμονες· βρέθηκε, όμως, αντιμέτωπος με έναν καινούριο, απερίγραπτο τρόμο.Ένας ξένος είχε έρθει επίσης στο Λοτ, ένας ξένος με ένα μυστικό παλιό όσο ο Διάβολος, ένα μυστικό που θα προξενούσε ανεπανόρθωτο κακό σ’ όσους έρχονταν σε επαφή μ’ αυτόν και στη συνέχεια στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Όλα θα άλλαζαν για πάντα – η Σούζαν, που η αγάπη της για τον Μπεν δε θα μπορούσε να την προστατέψει· ο πάτερ Κάλαχαν, ο διαβολικός ιερέας που έθεσε τη διεφθαρμένη πίστη του σε μια τελευταία δοκιμασία· και ο Μαρκ, ένα μικρό αγόρι που βλέπει τον κόσμο της φαντασίας του να γίνεται πραγματικότητα και που, τελικά, αποδεικνύεται ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να κατανικήσει τον αδυσώπητο εφιάλτη του Σάλεμς Λοτ.»

Δείτε το τρέιλερ της σειράς του 1979: