Το έκανε ο Στρατηγός Μουστάρδας! Το «Cluedo» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με Ράιαν Ρέινολντς και Τζέισον Μπέιτμαν - cinemagazine.gr
9:44
27/9

Το έκανε ο Στρατηγός Μουστάρδας! Το «Cluedo» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με Ράιαν Ρέινολντς και Τζέισον Μπέιτμαν

Το βρήκα! Το έγκλημα το έκανε η Κα Πίκοκ, με το κηροπήγιο σε μία αίθουσα... δίπλα σας!

Από τον Πάνο Γκένα

Συζητήσεις σχετικά με την κινηματογραφική μεταφορά του παιχνιδιού της Hasbro με τίτλο «Clue» (αν και στην Ελλάδα το ξέρουμε ως Cluedo) είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2011. Μετά από οχτώ χρόνια, η επιτυχία της ταινίας «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» του Κένεθ Μπράνα και οι θετικές κριτικές του «Στα Μαχαίρια» σε σκηνοθεσία Ράιαν Τζόνσον, έδωσαν το έναυσμα να ξαναμοιραστούν οι κάρτες στο τραπέζι.

Το κινηματογραφικό «Clue» σκοπεύει να εγκληματίσει με τους Ράιαν Ρέινολντς και Τζέισον Μπέιτμαν, σηματοδοτώντας ένα reunion αφού οι δυο τους είχαν συμπρωταγωνιστήσει στην κωμωδία «The Change-Up». Ο Μπέιτμαν φρέσκος μετά το πρόσφατο Emmy Σκηνοθεσίας για το «Ozark» και ο Ράιαν Ρέινολντς που έει υπογράψει με τη Fox για αρκετές ταινίες, θα ζωντανέψουν το σενάριο των Ρετ Ριζ, Πολ Γουέρνικ («Deadpool»), ενώ φήμες θέλουν η πλοκή του παιχνιδιού να μην αφορά ένα εσώκλειστο έγκλημα, αλλά να απλώνει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Το επιτραπέζιο «Clue» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1948 στην Αγγλία και ο δημιουργός του ήταν ένας συνταξιούχος νομικός υπάλληλος, ονόματι Άντονι Πρατ. Στον κινηματογράφο «παίχτηκε» για πρώτη φορά το 1985 σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λιν και πρωταγωνιστές τους Τιμ Κάρι («Rocky Horror Picture Show»), Μάντλιν Καν («Χάρτινο Φεγγάρι») και Κρίστοφερ Λόιντ («Επιστροφή στο Μέλλον»).

Η ταινία είχε κυκλοφορήσει με τρία πιθανά φινάλε και παρόλο που δεν αποτέλεσε εμπορική επιτυχία, θεωρείται μία από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες μυστηρίου της δεκαετίας του 1980.