11:29
9/11

Ο Ράσελ Κρόου μεταμορφώνεται στον ιδρυτή του Fox News, Ρότζερ Έιλς

Η ζωή μια κομβικής φιγούρας των αμερικανικών media, που πέθανε πέρυσι, μεταφέρεται σε μια πολύ φιλόδοξη σειρά οχτώ επεισοδίων. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το δίκτυο Showtime είδε σχετικά πρόσφατα το «Patrick Melrose» να τα πηγαίνει περίφημα και σκέφτεται να συνεχίσει να επενδύει σε limited series. Αυτή τη φορά, το πρόσωπο του οποίου η ζωή θα αποτελέσει έμπνευσή, είναι ο Ρότζερ Έιλς, ιδρυτής και για χρόνια διευθύνων σύμβουλος της Fox News, αλλά και προσωπικός σύμβουλος για τις καμπάνιες ρεπουμπλικανών προέδρων των ΗΠΑ κατά το παρελθόν.

Η βιογραφική σειρά θα βασιστεί στο βιβλίο του Γκάμπριελ Σέρμαν, «The Loudest Voice in the Room» και θα περιοριστεί στην τελευταία δεκαετία της ζωής του Έιλς, χρησιμοποιώντας πάντως αρκετά flashbacks που θα μας δίνουν μια γενικότερη εικόνα για την πορεία του στον μιντιακό κόσμο των ΗΠΑ. Ο Σέρμαν έγραψε το σενάριο μαζί με τον Τομ ΜακΚάρθι («Spotlight») και η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 8 επεισόδια.

Το Showtime ανακοίνωσε τη σειρά με την είδηση πως ο Ράσελ Κρόου θα πρωταγωνιστεί - παίζοντας τον μεγαλύτερο villain της καριέρας του σύμφωνα με τους αμερικανούς δημοσιογράφους - το καλοκαίρι. Ακόμη και ο πρόεδρος του δικτύου, Ντέιβιντ Νέβινς σύγκρινε τον χαρακτήρα του Έιλς με αυτόν του Τσαρλς Φόστερ Κέιν και ελπίζει, όπως είπε, η σειρά που θα γυριστεί να εκφράζει απόλυτα της εποχή μας, μέσα από την άνοδο και την πτώση του ήρωα. 

Μαζί με τον Κρόου (πρώτη φωτογραφία του οποίου από τα γυρίσματα μπορείτε να δείτε στην κεντρική του άρθρου) συμπρωταγωνιστεί με τη Ναόμι Γουότς, το σενάριο του πιλότου έχει γράψει ο Σέρμαν με τον σκηνοθέτη του βραβευμένου με Όσκαρ «Spotlight» Τομ ΜακΚάρθικαι τη σκηνοθεσία των πρώτων επεισοδίων ανέλαβε η Κάρι Σκόγκλαντ του «The Handmaid's Tale».