Μία αναπάντεχη «Κόκκινη Έκλειψη» στις σημερινές Νύχτες Πρεμιέρας! - cinemagazine.gr
10:49
25/9

Μία αναπάντεχη «Κόκκινη Έκλειψη» στις σημερινές Νύχτες Πρεμιέρας!

Η ταινία «Κόκκινη Έκλειψη» προβάλλεται σήμερα στον κινηματογράφο Ιντεάλ (21:45, 25/09) στο πλαίσιο του τμήματος Festival Darlings των 24ων Νυχτών Πρεμιέρας. Διαβάστε περισσότερα για το τμήμα εδώ και κλείστε τα εισιτήριά σας online στο viva.gr.

Μην κοιτάξετε τον ουρανό. Τα πιο αναπάντεχα θεάματα ξέρετε πως συμβαίνουν στη μεγάλη οθόνη!

Στην Αργεντινή της δεκαετίας του ‘70, ένα άγνωστος άνδρας καταφθάνει στο εστιατόριο μιας ήσυχης επαρχιακής πόλης. Σύντομα και χωρίς προφανή αιτία, ο άνδρας ξεκινά να προσβάλλει τον Κλαούντιο, έναν διάσημο και ευυπόληπτο δικηγόρο, ωστόσο οι υπόλοιποι θαμώνες αντιδρούν και τον διώχνουν από το μαγαζί. Αργότερα την ίδια νύχτα, ο Κλαούντιο και η γυναίκα του επιστρέφουν οδικώς προς το σπίτι τους όταν ο μυστηριώδης ξένος εμφανίζεται μπροστά τους αποφασισμένος να εκδικηθεί. Όσα τελικά συμβαίνουν εκείνο το βράδυ μένουν εντελώς κρυφά μέχρι την στιγμή που ένας ανορθόδοξος ντετέκτιβ, ο οποίος διερευνά την υπόθεση, φέρνει στην επιφάνεια τη σοκαριστική αλήθεια για μια κοινωνία όπου όλοι σιωπούν αλλά κανείς δεν είναι αθώος.

Ο Μπέντζαμιν Ναϊστάτ, ένας από τους πιο ελπιδοφόρους δημιουργούς του αργεντίνικου σινεμά σκαλίζει το παρελθόν της χώρας του και αποκαλύπτει την «Κόκκινη Έκλειψη» ένα minor classic προδιαγραφών πολιτικό θρίλερ, που εντυπωσίασε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.