Λυκόφως στην Γκόθαμ! Ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι οριστικά ο νέος Μπάτμαν - cinemagazine.gr
19:32
31/5

Λυκόφως στην Γκόθαμ! Ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι οριστικά ο νέος Μπάτμαν

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον αποτελούσε την πρώτη επιλογή για τον ρόλο του Μπάτμαν στη νέα ταινία του Ματ Ριβς και πλέον ανακοινώθηκε επίσημα ως νέος Σκοτεινός Ιππότης.

Από τον Πάνο Γκένα

Από το «Λυκόφως» έχουν περάσει χρόνια και η αλήθεια είναι πως ο Ρόμπερτ Πάτινσον προσπάθησε σκληρά για να αποτινάξει την στραφταλιζέ ρετσινιά της βαμπιρικής τετραλογίας. Συνεργασίες με Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ («Cosmopolis») και Βέρνερ Χέρτζογκ («Η Βασίλισσα της Ερήμου»), ανεξάρτητες προτάσεις (όπως τα «The Rover» του Ντέιβιντ Μισόντ και «Good Time» των Σαφντί), ανατρεπτικές σάτιρες (το ιδιαίτερο γουέστερν «Damsel» των αδερφών Ζέλνερ) και φυσικά η πρόσφατη «Μαύρη Τρύπα» με την Κλερ Ντενί (με την οποία αναμένεται να συνεργαστούν ξανά στα «Αστέρια του Απομεσήμερου») είναι αξιολόγα δείγματα μίας δημιουργικής μεταστροφής. Ποιο είναι το επόμενο μεγάλο βήμα;

Το Variety ανέφερε πρόσφατα σε σχετική ανακοίνωση πως ο Ρόμπερτ Πάτινσον θα είναι ο νέος Μπάτμαν ενώ το Deadline από την άλλη θεωρούσε τον Νίκολας Χουλτ ως ανταγωνιστή για την επόμενη παραγωγή της Warner Bros. Σύμφωνα με το δεύτερο μέσο μετά από screen test που έγινε και στους 2 ηθοποιούς αποφασίστηκε οριστικά να δοθεί ο ρόλος στον Πάτινσον.

Με εξαιρέσεις τους Μάικλ Κίτον και Κρίστιαν Μπέιλ, ο ρόλος του Σκοτεινού Ιππότη στη μεγάλη οθόνη αποτέλεσε σκοτεινή σελίδα στην καριέρα των Βαλ Κίλμερ, Τζορτζ Κλούνεϊ και Μπεν Άφλεκ. Μετά την αποχώρηση του τελευταίου, η ανάθεση του ρόλου σε έναν νεότερο ηθοποιό κρίθηκε αναγκαία (πώς αλλιώς μπορεί να υποστηριχτούν μελλοντικά σίκουελ;) και ο Πάτινσον φαίνεται μία ενδιαφέρουσα επιλογή.

Παράλλλα η ιστορία του νέου «Batman» είναι κυρίως μια ιστορία αναβολών που ξεκίνησαν ουσιαστικά μετά το «Batman v Superman». Ο Άφλεκ θεωρητικά θα ξεκινούσε την αναθεώρηση του χαρακτήρα με μια ταινία που θα σκηνοθετούσε ο ίδιος, κρατώντας παράλληλα το βασικό ρόλο. Μήνες μετά, φάνηκε να μην ικανοποιείται με καμία εκδοχή σεναρίου που πρότεινε το στούντιο, ξεκινώντας σταδιακά να απομακρύνεται από το project, ενώ η συμμετοχή του στο «Justice League» έμοιαζε μάλλον βαριεστημένη.

Οι Warner και DC έδωσαν τελικά τα κλειδιά της ταινίας στον ικανότατο, ως τώρα, Ματ Ριβς (της εξαιρετικής νέας τριλογίας «Πλανήτης των Πιθήκων») που έγραψε από την αρχή μια νέα ιστορία, η οποία αν και δεν περιγράφεται ως origin story, πιθανότατα θα απαιτεί τη συμμετοχή νεότερου ηθοποιού, δίνοντας έτσι μία διακιολογία για την αποχώρηση του Άφλεκ. Επίσημη ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά το άρθρο του Variety αναφέρει πως ευσεβής πόθος είναι να ξεκινήσουν τέλη 2019 - αρχές 2020. 

Στο μεταξύ ο Ρόμπερτ Πάτινσον βρέθηκε πρόσφατα μαζί με τον Γουίλεμ Νταφό στις Κάννες για τη νέα ταινία του Ρόμπερτ Έγκερς (σκηνοθέτη του «The Witch») με τίτλο «Ο Φάρος», έχει ήδη έτοιμο το «The King», διασκευή του σαιξπηρικού «Ερρικός ο 5ος» με τους Τιμοτέ Σαλαμέ, Τζόελ Έτζερτον σε σκηνοθεσία Μισόντ και έχει «κλείσει» για την επόμενη, φιλόδοξη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν. Είναι σίγουρο πως στα διαλείμματα των γυρισμάτων θα συζητούν για τις περιπέτειες του Σκοτεινού Ιππότη στην Γκόθαμ.

Η νέα ταινία «Μπάτμαν» έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιουνίου 2021.