Εφιάλτες σε υψηλή ανάλυση: Επετειακή έκδοση για το αποκατεστημένο σε 4Κ «Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο» - cinemagazine.gr
14:48
14/10

Εφιάλτες σε υψηλή ανάλυση: Επετειακή έκδοση για το αποκατεστημένο σε 4Κ «Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο»

Η ταινία που απογείωσε την καριέρα του Ντάρεν Αρονόφσκι το 2000, γιορτάζει τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία της με ένα επετειακό Director's Cut δισκάκι με ανανεωμένη εικόνα. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Γνώριμη αφίσα σε δωμάτια «ψαγμένων» νεαρών των '00s, με ασυγκράτητη απαισιοδοξία για τα όνειρα που ματαιώνονται μέσα από τις χημικές εξαρτήσεις και τις ψευδαισθήσεις τους, το «Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο» παραμένει ως σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή ανεξάρτητα φιλμ του 21ου αιώνα. Ήταν η ταινία που ακολούθησε το εφιαλτικό «Pi» του Ντάρεν Αρονόφσκι και αυτή που τον έκανε ευρύτερα γνωστό.

Με αφορμή τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας, η Lionsgate προχώρησε σε 4Κ αποκατάσταση της ταινίας παρουσιάζοντας το Director's Cut σε ένα Ultra HD που πέρα από την ταινία περιέχει δεκάδες σκηνές από τα γυρίσματα, αρκετές από τις οποίες αφορούν την Έλεν Μπέρνστιν και την σχεδόν στοιχειωτική της ερμηνεία. Μαζί της, οι Τζένιφερ Κόνελι, Τζάρεντ Λέτο και Μάρλον Γουέιανς έβαλαν ένα παράσημο στην καριέρα τους για την εξαιρετική παρουσία τους σε ένα φιλμ που περιγράφει πραγματικά δύσκολες καταστάσεις. 

Δείτε παρακάτω ένα μικρό κομμάτι από τα extras, όπου η Μπέρνστιν περιγράφει στιγμές από τα γυρίσαμτα καθώς και το τρέιλερ που βγήκε με αφορμή την αποκατάσταση.