Ειδική προβολή της ταινίας χορού «Η Ιστορία Μιας Πρεμιέρας» - cinemagazine.gr
8:26
14/12

Ειδική προβολή της ταινίας χορού «Η Ιστορία Μιας Πρεμιέρας»

Μια εμπειρία υψηλής τέχνης που δεν πρέπει να χάσετε, στις 17 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναό. 

«Η Ιστορία Μιας Πρεμιέρας» καταγράφει την πρώτη παραγωγή του Μπεντζαμίν Μιλπιέ ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Μπαλέτου  της Όπερας των Παρισίων, του παλαιότερου θιάσου μπαλέτου στον κόσμο. Η τοποθέτηση του Μιλπιέ, ευρύτερα γνωστού από τη χορογραφία που έκανε για την ταινία «Μαύρος Κύκνος», ήταν μια αντισυμβατική επιλογή και η πρώτη παράσταση μπαλέτου που θα παρουσίαζε αναμενόταν με ανυπομονησία. 

Η ταινία παρουσιάζει ένα έργο υψηλής τέχνης όπως είναι ο χορός, αλλά και την ομορφιά της δημιουργίας, από τις πρώτες πρόβες μέχρι την πρεμιέρα. Η ταινία εστιάζει στη  δημιουργικότητα και την αφοσίωσή του Μιλπιέ, στοιχεία που τον οδήγησαν να αναμετρηθεί με τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Μπαλέτου της Όπερας των Παρισίων.

Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, μετά την προβολή των 18:00 στο ΔΑΝΑΟ 1 θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, με τη συμμετοχή του διακεκριμένου χορογράφου και Διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κωνσταντίνου Ρήγου. Την άνοιξη του 2017, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσίασε τη χορογραφία Sarabande του Μιλπιέ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Η ταινία θα προβληθεί από τις 13 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2018 κάθε μέρα στις 18:00 στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ στην Αθήνα και κάθε μέρα στις 17:00 στον κινηματογράφο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ στην Θεσσαλονίκη. Στον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ στο Μαρούσι η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου στις 16:00 και Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου στις 18:00.