«Peninsula»: Τρέιλερ για το επόμενο κεφάλαιο του «Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών» - cinemagazine.gr
11:34
17/6

«Peninsula»: Τρέιλερ για το επόμενο κεφάλαιο του «Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών»

Όχι ακριβώς σίκουελ, δεν έμεινε και κανείς, αλλά αλλαγή σκηνικού και νέα ιστορία έρημης (ζόμπι)χώρας, από τον Γιονγκ Σανγκ-Χο, που παρέδωσε προς τετραετίας το εκλεκτό «Train to Busan». 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Μετά από την ταινία του 2016, που πρωτοείδαμε στη χώρα μας και στις Νύχτες Πρεμιέρας, η φήμη του σκηνοθέτη του «Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών» απλώθηκε σαν (ευτυχής) επιδημία στους φίλους του σινεμά τρόμου. Κι αυτός επώασε ένα είδος συνέχειας της μεγάλης επιτυχίας του, το «Peninsula», μπολιασμένο αν κρίνουμε από το ακόλουθο τρέιλερ και από ολίγη Μαντ Μαξ.

Πρόκειται σαφέστατα περί «άλλης» ταινίας, η κλειστοφοβικότητα και η ειρωνική ηλιοφάνεια της πρώτης ταινίας εξαφανίζονται πλέον στο αστικό σκοτάδι πολύ πιο συνηθισμένων σκηνικών, ωστόσο χωρίς εμπιστοσύνη δεν πας πουθενά, και το 2016 θα έλεγες «πάλι θρίλερ με ζόμπι;» και σου προέκυψε το «Τρένο».   

Η ιστορία πλέον λοιπόν μεταφέρεται στο μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό μιας ερημωμένης πόλης, στην οποία ένας στρατιώτης πρέπει να σώσει μια ομάδα ζωντανών σε μια επίγεια κόλαση νεκροζώντανων. Οι δυνατότητες της ιστορίας είναι άπειρες, το φασαριόζικο teaser δείχνει πως τα στοιχήματα (και ο προϋπολογισμός) έχουν ανέβει, ωστόσο το στιλ, η αγωνία και η ουσία της πρώτης ταινίας μας επιτρέπουν αισιοδοξία. 

Η ταινία ήταν μία από τις 56 που ανακοίνωσε ο Τιερί Φρεμό πριν μερικές εβδομάδες και θα πραγματοποιούσε την πρεμιέρα της στις Κάννες. Ευσεβής πόθος των δημιουργών είναι να κυκλοφορήσει στις αίθουσες μέσα στον Ιούλιο.