Ακυρώνεται η συνεργασία Αλεξάντερ Πέιν και Μαντς Μίκελσεν για λογαριασμό του Netflix - cinemagazine.gr
10:08
22/10

Ακυρώνεται η συνεργασία Αλεξάντερ Πέιν και Μαντς Μίκελσεν για λογαριασμό του Netflix

Ένα road movie στην καρδιά των ΗΠΑ θα ήταν η επόμενη δουλειά του ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη, όμως όλοι λογάριασαν χωρίς τον εμπνευστή της ιστορίας που τελικά απέσυρε το ενδιαφέρον του.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Πριν από έναν περίπου μήνα γράφαμε για το νέο φιλμ του Αλεξάντερ Πέιν, για το οποίο το Netflix υπήρξε ο νικητής μιας διαδικασίας δημοπρασίας ανάμεσα σε στούντιο για την παραγωγή και τη διανομή του. Ο ελληνοαμερικανός δημιουργός, με 2 όσκαρ σεναρίου στο ενεργητικό του για τα «Πλαγίως» και «Απόγονοι», ήταν έτοιμος να σκηνοθετήσει ένα σενάριο γραμμένο από τον Νορβηγό σεναριογράφο, Έρλεντ Λόε («Nord») το οποίο βασίζεται σε αληθινή ιστορία, αφήνοντας πίσω όποια άλλα projects είχε ως εκείνη τη στιγμή. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline, ενώ όλα ήταν έτοιμα για το ξεκίνημα των γυρισμάτων την επόμενη εβδομάδα, ο νορβηγός δημοσιογράφος και συγγραφέας Καρλ Ούβε Κνάουσγκαρντ, στη ζωή του οποίου βασίζεται το φιλμ, άλλαξε τελευταία στιγμή άποψη και δε θέλει πλέον τη μεταφορά της ιστορίας του σε ταινία. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι η συμφωνία είχε γίνει βιαστικά, δεν είχε ολοκληρωθεί και δεν υπήρχαν και οι ανάλογες ασφαλιστικές δικλείδες γι' αυτή την περίπτωση

Η ταινία θα ήταν ένα road movie, ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη σχέση μεταξύ πατέρα και κόρης, όταν ο πρώτος, ένας Δανός δημοσιογράφος, παίρνει μαζί του τη δεύτερη για να διασχίσουν με αυτοκίνητο τις ΗΠΑ, για τις ανάγκες ενός άρθρου του. Για το ρόλο του πρωταγωνιστή είχε κλείσει ο Μαντς Μίκελσεν, ενώ το θέμα δεν ήταν άγνωστο στον Πέιν που έχει διαπρέψει στο παρελθόν και σε road movie («Πλαγίως») και σε αναλύσεις σχέσης πατέρα-παιδιών («Nebraska», «Οι Απόγονοι»). 

Η εξέλιξη αυτή πιθανά να ξεναζεστάνει το σχέδιο για το «The Menu» που λογίζαμε ως τώρα για το επόμενο φιλμ του Πέιν, καθώς δεν το είχε εγκαταλείψει αλλά το μετέφερε για το επόμενο έτος καθώς θεωρητικά θα ξεκινούσε άμεσα γυρίσματα για το παρόν φιλμ.