11:08
13/9

Αλεξάντερ Πέιν και Μαντς Μίκελσεν «ταξιδεύουν» μαζί στην πλατφόρμα του Netflix

Ένα road movie στην καρδιά των ΗΠΑ θα είναι η επόμενη δουλειά του ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη, με τον Μίκελσεν να πρωταγωνιστεί, σε μια παραγωγή που θα γυριστεί για λογαριασμό του Netflix. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το Netflix ήταν ο νικητής μιας διαδικασίας δημοπρασίας ανάμεσα σε στούντιο για την παραγωγή και τη διανομή μιας ατιτλοφόρητης ακόμη ταινίας, που θα είναι το επόμενο σκηνοθετικό βήμα του Αλεξάντερ Πέιν. Ο ελληνοαμερικανός δημιουργός, με 2 όσκαρ σεναρίου στο ενεργητικό του για τα «Πλαγίως» και «Απόγονοι», θα σκηνοθετήσει ένα σενάριο γραμμένο από τον Νορβηγό συγγραφέα  και σεναριογράφο, Έρλεντ Λόε («Nord»).

Πρόκειται για μια ταινία δρόμου, ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη σχέση μεταξύ πατέρα και κόρης, όταν ο πρώτος, ένας Δανός δημοσιογράφος, παίρνει μαζί του τη δεύτερη για να διασχίσουν με αυτοκίνητο τις ΗΠΑ, για τις ανάγκες ενός άρθρου του. Τον ρόλο του πρωταγωνιστή έχει ο Μαντς Μίκελσεν, ενώ το θέμα δεν είναι άγνωστο στον Πέιν που έχει διαπρέψει στο παρελθόν και σε road movie («Πλαγίως») και σε αναλύσεις σχέσης πατέρα-παιδιών («Nebraska», «Οι Απόγονοι»). 

Το φιλμ θα ξεκινήσει γυρίσματα τον επόμενο μήνα σε Σουηδία, Δανία και ΗΠΑ με σκοπό να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020 για να αποτελέσει ένα από τα χαρτιά του Netflix για την ερχόμενη οσκαρική περίοδο. Η εξέλιξη αυτή αφήνει πίσω το σχέδιο για το «The Menu» που λογίζαμε ως τώρα για το επόμενο φιλμ του Πέιν, καθώς αυτό δεν εγκαταλείπεται αλλά θα γυριστεί αμέσως μετά το τέλος των υποχρεώσεων με το παρόν φιλμ.