Η «Λεωφόρος Πατησίων» του Θανάση Νεοφώτιστου κέρδισε 3 διακρίσεις στο 41ο Φεστιβάλ Clermont-Ferrand - cinemagazine.gr
13:41
10/2

Η «Λεωφόρος Πατησίων» του Θανάση Νεοφώτιστου κέρδισε 3 διακρίσεις στο 41ο Φεστιβάλ Clermont-Ferrand

Tο φιλμ του Θανάση Νεοφώτιστου που γυρίστηκε στο κέντρο της Αθήνας έφυγε με βραβεία από το γαλλικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. 

Στο 41ο Clermont-Ferrand, το μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, η ταινία «Λεωφόρος Πατησίων» (Patision Avenue) του Θανάση Νεοφώτιστου κέρδισε 3 διακρίσεις: το βραβείο καλύτερης ταινίας από το Canal+ (PrixCanal+), το βραβείο της κριτικής επιτροπής (Prix Special du jury International) και υποψηφιότητα για τα European Film Awards!

Αξίζει να σημειωθεί πως για το 2019 στο φεστιβάλ έγιναν 9.238 υποβολές ταινιών, ενώ οι συμμετοχές ήταν μόλις 78! Ανάμεσα σε αυτές τις εξαιρετικές ταινίες ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος, κάνοντας την διάκριση ακόμα πιο σημαντική.

Η «Λεωφόρος Πατησίων», το φιλμ του Θανάση Νεοφώτιστου που γυρίστηκε στο κέντρο της Αθήνας με πρωταγωνίστρια μία γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με τα μεγαλύτερα διλλήματα της ζωής της, συνεχίζει δυναμικά την λαμπρή της πορεία, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στην 75η Μόστρα της Βενετίας και με ήδη 18 διαγωνιστικές συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ και 5 μεγάλα βραβεία. Επόμενη  στάση της ταινίας είναι στο διαγωνιστικό τμήμα του σημαντικού φεστιβάλ μικρού μήκους Τάμπερε (49th Tampere IFF) και στο διεθνές φεστιβάλ της Δρέσδης (31st Dresden IFF).

ΣΥΝΟΨΗ

«Η μαμά του Γιάννη καθώς κατευθύνεται σε μια οντισιόν, για το ρόλο της Σαιξπηρικής Βιόλας, ανακαλύπτει ότι ο γιος της έχει μείνει μόνος του στο σπίτι. Περπατώντας στη Λεωφόρο Πατησίων, μιας από τις πιο αντιφατικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, θα παλέψει να ισορροπήσει όλους τους ρόλους της ζωής της μέσα από το κινητό της.»

Το πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η Μαρίνα Συμεού, ενώ η ταινία είναι μία παραγωγή της Αργοναύτες Α.Ε με παραγωγό την Ιωάννα Μπολομύτη.