Μετά τα Όσκαρ τι; Αυτές είναι οι επόμενες ταινίες των φετινών νικητών - cinemagazine.gr
11:34
12/2

Μετά τα Όσκαρ τι; Αυτές είναι οι επόμενες ταινίες των φετινών νικητών

Τα Όσκαρ τελείωσαν, όμως η ζωή και οι ταινίες συνεχίζονται!

Από τον Πάνο Γκένα

Η ιστορική νίκη των «Παράσιτων», τα προσδοκώμενα Όσκαρ ερμηνειών στο σύνολο της τετράδας Φίνιξ - Ζελβέγκερ - Πιτ - Ντερν, το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου στον Τάιακα Γουαϊτίτι, η εξαιρετική δουλειά της ενδυματολόγου Ζακλίν Ντουράν στις «Μικρές Κυρίες», η σπουδαία Τζούλια Ράιχερτ του «American Factory» και τόσοι/-ες ακόμα...

Εδώ και μερικούς μήνες τα περισσότερα από τα παραπάνω ονόματα συνδέθηκαν με τη λέξη Όσκαρ. Απαλλαγμένοι/-ες πια από τη συατροφορία της οσκαρικής κούρσας, για να δούμε τι επιφυλάσει το μέλλον στους μεγάλους νικητές.

ΜΠΟΝΓΚ ΤΖΟΥΝ-ΧΟ

Ο μεγάλος θριαμβευτής της βραδιάς, ο Νοτιοκορεάτης Μπονγκ Τζουν-χο έγραψε απολαυστική «παρασιτική» οσκαρική ιστορία και ελπίζουμε να ήπιε όντως «μέχρι το πρωί» όπως επαναλάμβανε κάθε φορά που κέρδιζε βραβείο.

Τα επόμενα βήματά του (με βεβαιότητα πως το Χόλιγουντ θα τον προσεγγίσει με δικές του προτάσεις) είναι η παραγωγή της τηλεοπτικής μεταφοράς του «Parasite» στο ΗΒΟ με βασικό συνεργάτη τον Άνταμ ΜακΚέι («Το Μεγάλο Σορτάρισμα», «Vice») ενώ στις μετα-οσκαρικές συνεντεύξεις έκανε λόγο για δυο κινηματογραφικά πρότζεκτ «σε ανάπτυξη», ένα αγγλόφωνο και ένα κορεατικό. Να θυμίσουμε πως ο Μπονγκ Τζουν-χο είναι επίσης εκτελεστικός παραγωγός στην τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας του «Snowpiercer» με τη Τζένιφερ Κόνελι που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 31 Μαΐου.

ΧΟΑΚΙΝ ΦΙΝΙΞ

Ο ρόλος του Joker έδωσε άλλο ένα Όσκαρ, αυτή τη φορά στον Χοακίν Φίνιξ για την πολυσυζητημένη ταινία του Τοντ Φίλιπς που ξεκίνησε, όπως και τα «Παράσιτα», δαφνοστεφανωμένη από μεγάλο ευρωπαϊκό φΦεστιβάλ (το «Joker» κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας). 

Επόμενο βήμα (κυριολεκτικά) του Φίνιξ είναι το road movie του Μάικ Μιλς («Οι Πρωτάρηδες») με τίτλο «C'mon C'mon». Η πλοκή της ταινίας αφορά το ταξίδι στην Αμερική του βασικού πρωταγωνιστή (Φίνιξ) παρέα με τον ανιψιό του, αλλά αν νομίζατε πως πρόκειται για μία απλή, ανεξάρτητη παραγωγή θα πρέπει να γνωρίζετε πως η WETA Digital του Πίτερ Τζάκσον ανακοίνωσε πως ανέλαβε τα εφέ της ταινίας. Πίσω από την παραγωγή, διανομή της βρίσκεται η πάντα, καλλιτεχνικά δραστήρια Α24 («Moonlight», «Ο Φάρος», «Μεσοκαλόκαιρο», «Ο Αστακός»).

ΡΕΝΕ ΖΕΛΒΕΓΚΕΡ

Κάτοχος πια δυο Όσκαρ («Judy», «Επιστροφή στο Cold Mountain») και με πολλές επιτυχίες στις αρχές των '00s, η Ρενέ Ζελβέγκερ έκανε δυναμικό comeback φέτος αλλά δεν έχει κάτι σίγουρο στα μελλοντικά πλάνα της. Για να δούμε, το Όσκαρ θα φέρει προτάσεις ή σιωπή;

ΛΟΡΑ ΝΤΕΡΝ

Η μούσα του Ντέιβιντ Λιντς έχει Όσκαρ! Αν νομίζατε όμως πως η επόμενη δουλειά της είναι μία ιδιοσυγκρασιακή, ανεξάρτητη παραγωγή, γελιέστε. Το 2021 θα δούμε τη Λόρα Ντερν να επιστρέφει ως Έλι Σάτλερ στην τρίτη ταινία «Jurassic World».

ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ

Ένας γνήσιος χολιγουντιανός σταρ, με τη βούλα πλέον και του Όσκαρ ερμηνείας, ο Μπραντ Πιτ στο επόμενο βήμα του θα κάνει ξανά ένα ταξίδι στο παλιό Χόλιγουντ. Ο Ντέμιαν Σαζέλ του «La La Land» θα σκηνοθετήσει τον Μπραντ Πιτ και την Έμα Στόουν στη «Βαβυλωνία», το πολυαναμενόμενο, σινεφιλικό ταξίδι στο παρελθόν της λαμπερής, όσο και σκανδαλώδους, επόχής των κινηματογραφικών 1920s.

ΤΑΙΚΑ ΓΟΥΑΙΤΙΤΙ

Ο εργασιομανής Γουαϊτίτι έχει το πιο δυσκολο πρόγραμμα απ' όλους προσπαθώντας να χωρέσει μικρές και... γαργαντουικές παραγωγές στα πλάνα του. Μετά το «Τζότζο» και επεισόδια του «The Mandalorian» (δάνεισε επίσης τη φωνή του στο ρομπότ IG-11) ο Γουαϊτίτι έχει αναλάβει τη συνέχεια του μαρβελικού Θορ «Thor: Love and Thunder», την αθλητική κωμωδία με τους Μάικλ Φασμπέντερ - Ελίζαμπεθ Μος «Next Goal Wins» και φημολογούμενα πρότζεκτ που περιλαμβάνουν ένα μελλοντικό φιλμ Star Wars, τη λυκανθρωπική συνέχεια του «What We Do in the Shadows», την τηλεοπτική μεταφορά του «Time Bandits», την πιθανή μεταφορά του «Akira» και μία νέα ταινία «Flash Gordon»! Θέλετε κι άλλα;

ΖΑΚΛΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝ

Ενδυματολόγος που έχει τον τρόπο να εκσυγχρονίζει διακριτικά «παλιά δαντέλα» και να βραβεύεται (δύο Όσκαρ για τις ταινίες «Μικρές Κυρίες» και «Άννα Καρένινα»), η Ζακλίν Ντουράν έχει μπροστά της μία ταινία και μερικά κοστούμια που περιμένουν να δουν όλοι: το «Batman» του Ματ Ριβς με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ Πάτινσον, Κόλιν Φάρελ, Ζόι Κράβιτς, Άντι Σέρκις, Πολ Ντέινο, Τζον Τορτούρο, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Τζέφρι Ράιτ.

PIXAR + DISNEY

Με 10 νίκες μέχρι στιγμής συνολικά, (σχεδόν) τίποτα δεν μπορεί να σταθεί ανάμεσα στη σύμπραξη Pixar - Disney και του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Μετά την επιτυχία του «Toy Story 4» (δεύτερο Όσκαρ για την αγαπημένη σειρά κινουμένων σχεδίων και βάζουμε στίχημα πως αν η κατηγορία υπήρχε πριν το 2001, θα είχαν κερδίσει και οι πρωτες δυο), οι θαυματουργές εταιρείες του animation βάζουν μπροστά για τα επερχόμενα «Φύγαμε» και «Soul». Ειδικά το δεύτερο, ένα ταξίδι στην «ψυχή» στα πρότυπα της ταινίας «Τα Μυαλά Που Κουβαλάς» μοιάζει έτοιμο να μιλήσει και στην «ψυχή» της Ακαδημίας του χρόνου!

ΣΤΙΒΕΝ ΜΠΟΓΚΝΑΡ & ΤΖΟΥΛΙΑ ΡΑΙΧΕΡΤ

Οι σκηνοθέτες του «American Factory» συνεχίζουν την κινηματογραφική τους έρευνα γύρω από τα εργατικά θέματα με το ντοκιμαντέρ «9 με 5: Η Ιστορία ενός Κινήματος» που αναμένεται τον Μάρτιο στο Φεστιβάλ South by Southwest. Μέχρι να δείτε τη νέα τους δουλειά, αναζητήστε το «A Lion in the House».

Διαβάστε ακόμη:
PARASNIGHT! Τα «Παράσιτα» κέρδισαν 4 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, κι έγραψαν ιστορία

Οι οσκαρικές ταινίες στην COSMOTE TV

Η ταινία «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο είναι ήδη διαθέσιμη στην on demand υπηρεσία της COSMOTE TV, Movies Club, ενώ οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση αποκλειστικά στα κανάλια COSMOTE CINEMA, μέσα στο 2020.

Σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση, αποκλειστικά στην COSMOTE TV, θα προβληθεί το προσεχές διάστημα και «Η Ιστορία των Παιχνιδιών 4» (Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων) καθώς επίσης και οι υποψήφιες για το χρυσό αγαλματίδιο ταινίες «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», «Star Wars: Skywalker Η Άνοδος», «Ψυχρά κι Ανάποδα II», «Les Miserables», «Ο Φάρος», «Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους», «Harriet», «Corpus Christi» και «For Sama». Η ταινία «Rocketman» που απέσπασε το Όσκαρ Τραγουδιού (I’m Gonna Love Me Again) και το υποψήφιο «How to Train Your Dragon: The Hidden World» έχουν ήδη προβληθεί στην COSMOTE TV και είναι διαθέσιμες για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.