«Όλα τα Λεφτά του Κόσμου» για τον Μαρκ Γουόλμπεργκ - cinemagazine.gr
11:55
12/1

«Όλα τα Λεφτά του Κόσμου» για τον Μαρκ Γουόλμπεργκ

Νέο debate μεταξύ των ηθοποιών στις ΗΠΑ για την ανισορροπία στους μισθούς ανδρών και γυναικών, πυροδότησε η είδηση πως ο Γουόλμπεργκ πήρε 1,5 εκ. δολάρια για τα έξτρα γυρίσματα της ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ, ενώ η Γουίλιαμς δεν πήρε σχεδόν τίποτα. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Οι ιστορίες που βγήκαν τους τελευταίους μήνες από την προετοιμασία και τα γυρίσματα του «Όλα τα Λεφτά του Κόσμου» φαίνεται πως δε τελειώνουν ποτέ. Ενώ η αντικατάσταση του Σπέισι από τον Πλάμερ μονοπώλησε το ενδιαφέρον, μια διαφορετική υπόθεση έγινε θέμα πρόσφατα στη USA Today και πυροδότησε άμεσα αντιδράσεις από ανθρώπους του χώρου.

Συγκεκριμένα, το κλειδί για να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο του Ρίντλεϊ Σκοτ για νέα γυρίσματα, ήταν να είναι δεκτικοί και διαθέσιμοι οι Μαρκ Γουόλμπεργκ και Μισέλ Γουίλιαμς που μοιράζονταν πολλές σκηνές με τον Κέβιν Σπέισι. Και οι 2 τελικά συμφώνησαν αλλά με πολύ διαφορετικούς όρους, αφού ο Γουόλμπεργκ πληρώθηκε με 1,5 εκ. δολάρια για τις έξτρα σκηνές ενώ η Γουίλιαμς βολεύτηκε με μια μικρή αποζημίωση 1000 δολαρίων ανά ημέρα. Η διαφορά των 2 ποσών είναι τεράστια και ξανάνοιξε τη συζήτηση για την ανισότητα στους μισθούς των 2 φύλων.

«Πηγαίνετε να δείτε την ερμηνεία της Μισέλ στο "Όλα τα Λεφτά του Κόσμου". Εϊναι μια υπέροχη, υποψήφια για Όσκαρ και βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός. Βρίσκεται στη βιομηχανία εδώ και 20 χρόνια. Αξίζει κάτι περισσότερο από το 1% του άντρα συμπρωταγωνιστή της.» Αυτά έγραψε στο Twitter η Τζέσικα Τσαστέιν, ενώ την αντίθεσή τους εξέφρασαν και άνδρες του Χόλιγουντ όπως ο Τζουντ Άπατοου που μίλησε «Για κάτι τόσο μπερδεμένο που μοιάζει σχεδόν απίστευτό. Αναρωτιέμαι αν το στούντιο ή ο Γουόμπεργκ κάνουν κάτι για να κάνουν αυτή την κατάσταση λιγότερο παράλογη.» 

Οι 2 ηθοποιοί μάλιστα αντιπροσωπεύονται από την ίδια φίρμα μάνατζερ αλλά φαίνεται πως συμφώνησαν από την αρχή σε πολύ διαφορετικά πράγματα. Ο Γουόλμπεργκ που έχει πολύ μεγαλύτερο κασέ από την Γουίλιαμς, καθώς έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε πολλά φιλμ που ξεπέρασαν τα 100 εκ. δολάρια σε εισπράξεις, είχε μεταξύ άλλων και το δικαίωμα να θέσει βέτο για την επιλογή του συμπρωταγωνιστή του, κάτι που μάλλον εκμεταλλεύτηκε στα έξτρα γυρίσματα, καθώς αν δεν ικανοποιούνταν οικονομικά θα μπορούσε βάσει συμβολαίου να αρνηθεί την συμμετοχή του Πλάμερ. Επίσης στο συμβόλαιό του δεν ήταν υποχρεωμένος να κάνει επαναληπτικά γυρίσματα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ηθοποιούς της ταινίας. 

Τέλος, είναι άγνωστο το αν η Γουίλιαμς ήξερε για όλα αυτά. Η ίδια, είχε δηλώσει το Δεκέμβριο πως ήθελε πολύ να ολοκληρωθεί η ταινία και θα πήγαινε όπου την χρειάζονταν για τα επαναληπτικά γυρίσματα. Επίσης και ο Σκοτ είχε δηλώσει τότε πως τα έξτρα χρήματα που ζήτησε για να ολοκληρώσει την ταινία αφορούσαν το κόστος των γυρισμάτων και τον μισθό του Πλάμερ, καθώς σύμφωνα με αυτόν οι Γουόλμπεργκ και Γουίλιαμς δε θα αμοίβονταν με περισσότερα χρήματα.